Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Thu, 5 Feb 2009 19:43:50 +0200
From:      Lars Lonne <lonnelars@gmail.com>
To:        "Paul B. Mahol" <onemda@gmail.com>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: No wifi signal with usb antenna (rum driver)
Message-ID:  <baa313a90902050943t7319eb61le80c719ae18e94c2@mail.gmail.com>
In-Reply-To: <3a142e750902050938g7f57a244jb85e30f9eeca6200@mail.gmail.com>
References:  <baa313a90902040938y75ea600dxc403df3608f97a4f@mail.gmail.com> <3a142e750902050618l1736032bue8c2a21da7e73d52@mail.gmail.com> <baa313a90902050921x25d812a7i5da9aaaf0c12d336@mail.gmail.com> <3a142e750902050938g7f57a244jb85e30f9eeca6200@mail.gmail.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
2009/2/5 Paul B. Mahol <onemda@gmail.com>:
> On 2/5/09, Lars Lonne <lonnelars@gmail.com> wrote:
>> 2009/2/5 Paul B. Mahol <onemda@gmail.com>:
>>> On 2/4/09, Lars Lonne <lonnelars@gmail.com> wrote:
>>>> Hi all. I have recently installed FreeBSD-7.1-RELEASE on my Compaq Evo
>>>> laptop. It used to dualboot with windows xp and gentoo linux, but I
>>>> decided to give FreeBSD a try instead, so now it dualboots with
>>>> windows and FreeBSD. My biggest problem is connecting to the internet
>>>> over the local wifi network. I am using a usb antenna, which uses the
>>>> rum driver in FreeBSD. When using windows, the signal strength is low
>>>> (I am located quite far from the access point), but works fine. I can
>>>> connect to the network and get on the internet, no problem. Problem is
>>>> when I start FreeBSD, I cannot get a signal, i.e. ifconfig always
>>>> reports "no carrier". I can connect to the network with FreeBSD if I
>>>> move closer to the AP, but it is impractical for me to do so.
>>>>
>>>> Has anyone experienced anything similar, or know what could be causing
>>>> it? Please let me know if you need more information. Hope you can help
>>>> me.
>>>>
>>>> /lars
>>>> _______________________________________________
>>>> freebsd-questions@freebsd.org mailing list
>>>> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
>>>> To unsubscribe, send any mail to
>>>> "freebsd-questions-unsubscribe@freebsd.org"
>>>>
>>>
>>> This is known "rum" issue, some code is missing.
>>>
>>> I debuged it some time ago, but with no luck.
>>> I will try again some time later ....
>>>
>>> --
>>> Paul
>>>
>>
>> Thank you for your reply. I have the same problem with the ral driver
>> (as I mentioned in an earlier email to this mailing list) when I am
>> using a different antenna (a pc-card). Is this also a known issue with
>> the ral driver?
>
> If on linux(open source driver, not via ndiswrapper) you do not have
> such problem, than it is ral driver fault.
>
> --
> Paul
>

Ok, thank you for your help. I'll try the ndiswrapper and see if I can
get better results with that.

-- 
Lars



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?baa313a90902050943t7319eb61le80c719ae18e94c2>