Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Mon, 1 Aug 2011 14:36:19 +0200
From:      "C. P. Ghost" <cpghost@cordula.ws>
To:        Yuri <yuri@rawbw.com>
Cc:        FreeBSD Questions <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   Re: Xorg at 100%CPU when browser is on
Message-ID:  <CADGWnjX3vpme9dcv=TnO0jMtu5Aappwu6tNuTC=dDkaXgmwfQQ@mail.gmail.com>
In-Reply-To: <4E364E1C.7040800@rawbw.com>
References:  <4E364E1C.7040800@rawbw.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
On Mon, Aug 1, 2011 at 8:56 AM, Yuri <yuri@rawbw.com> wrote:
> I saw this with firefox, now I see the same with chrome.
>
> After a while when the browser is launched with ~10 tabs open, Xorg begins
> to consume 100% CPU and all graphics apps get sluggish. Quitting the browser
> brings situation back to normal.
>
> It looks amazing to me that both firefox and chrome exhibit the same
> behavior.
>
> Anybody sees the same? Anybody can explain why would such thing happen?

Same here, but when mplayer plays some (rare) video files.

Xorg then stays at 100% CPU, and it is impossible to kill it,
neither from the inside, nor from the outside (logged in via ssh)
with SIGKILL. Only a reboot helps here.

Running:
  FreeBSD 8.2-STABLE #0 r222832 amd64
with
  xorg-server-1.7.7_1,1
  xorg-drivers-7.5.1
and the radeonhd driver:

(--) PCI:*(0:1:5:0) 1002:9610:1462:7501 ATI Technologies Inc Radeon HD
3200 Graphics rev 0, Mem @ 0xd0000000/268435456, 0xfe9e0000/65536,
0xfe800000/1048576, I/O @ 0x0000d000/256, BIOS @ 0x????????/65536
(II) LoadModule: "radeonhd"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/drivers/radeonhd_drv.so
(II) Module radeonhd: vendor="AMD GPG"
        compiled for 1.7.7, module version = 1.3.0
        Module class: X.Org Video Driver
        ABI class: X.Org Video Driver, version 6.0
(II) RADEONHD: version 1.3.0, built from dist of git branch master,
commit 8cbff7bf
(II) RADEONHD(0): ATOM BIOS Rom:
        SubsystemVendorID: 0x1002 SubsystemID: 0x1002
        IOBaseAddress: 0xd000
        Filename: MS7501_H_5.b
        BIOS Bootup Message:
B27721 RS780 DDR2 200e/500m

It happens only rarely, I can't reproduce that bug reliably.

> Yuri

-cpghost.

-- 
Cordula's Web. http://www.cordula.ws/



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?CADGWnjX3vpme9dcv=TnO0jMtu5Aappwu6tNuTC=dDkaXgmwfQQ>