Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Wed, 20 Jul 2011 19:12:27 +0200
From:      Eduardo Morras <nec556@retena.com>
To:        "Michael W. Lucas" <mwlucas@blackhelicopters.org>,questions@freebsd.org
Subject:   Re: em0 NIC slow on 8.2-p1 amd64?
Message-ID:  <4D6348DC01B1E406@> (added by postmaster@resmaa13.ono.com)
In-Reply-To: <20110720160432.GA41775@bewilderbeast.blackhelicopters.org>
References:  <20110720160432.GA41775@bewilderbeast.blackhelicopters.org>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
At 18:04 20/07/2011, Michael W. Lucas wrote:
>Hi,
>
>I'm running FreeNAS 8.0/amd64, with an 8.2-p1 kernel.  When using FTP
>or SCP, performance maxes out around 30MB/s. This is on a gigabit
>network, no errors showing.
>
>It looks a lot like kern/152828, but it seems that nobody's looking at
>that.

Don't know about that, but perhaps the nic is not working at full gigabit.

Can you post the output of ifconfig?

#ifconfig em0

If it's not connected at 1 gigabit or not full duplex you can force 
it with ifconfig. If there are too much errors check the cable.

>As per suggestions from the archives, I've tried disabling TSO. No
>change.
>
>Anyone else experiencing this, or have any suggestions? At the moment,
>the boss is complaining that his Windows Home Server is doing better
>than this machine, and that's a technological direction I really don't
>want to go in.
>
>Thanks,
>==ml





Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?4D6348DC01B1E406>