Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Fri, 9 Jan 2009 10:23:03 +1300
From:      "Matthew Davidson [DATACOM]" <MatthewDa@datacom.co.nz>
To:        <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   issue with extra top level domain appened to mail
Message-ID:  <46562C5EECFA8C47AADDF029EE11D73D0804F921@dnzwgex1.datacom.co.nz>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Greetings=20
=20
I have a problem with a vanlia 6.3/6.4 install that any mail generated
gets an extra top level domain appended to the domain.
=20
This is causing mail delivery failures and much frustration.
=20
Here is my box....
MATDAV# uname -a
FreeBSD MATDAV.datacom.net.nz 6.3-RELEASE FreeBSD 6.3-RELEASE #0: Wed
Jan 16 04:18:52 UTC 2008
root@dessler.cse.buffalo.edu:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC  i386
=20
Say for example I used the mail shell script...
MATDAV# mail -s TESTING someone@datacom.co.nz
this is a test
EOT
=20
The resulting email is "from" Charlie Root
[root@MATDAV.datacom.net.nz.net.nz]
=20
Here are the headers....
Microsoft Mail Internet Headers Version 2.0
Received: from mx6.datacom.co.nz ([202.175.142.6]) by
dnzwgex1.datacom.co.nz with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.3959);
  Fri, 9 Jan 2009 10:14:21 +1300
Received: from MATDAV.datacom.net.nz (Not Verified[202.175.143.252]) by
mx6.datacom.co.nz with MailMarshal (v6,4,1,5038) (using TLS: SSLv23)
 id <B49666cad0000>; Fri, 09 Jan 2009 10:14:21 +1300
Received: from MATDAV.datacom.net.nz (localhost.datacom.net.nz
[127.0.0.1])
 by MATDAV.datacom.net.nz (8.14.2/8.14.2) with ESMTP id n08LELbj002945
 for <someone@datacom.co.nz <mailto:someone@datacom.co.nz> >; Fri, 9 Jan
2009 10:14:21 +1300 (NZDT)
 (envelope-from root@MATDAV.datacom.net.nz.net.nz
<mailto:root@MATDAV.datacom.net.nz.net.nz> )
Received: (from root@localhost <mailto:root@localhost> )
 by MATDAV.datacom.net.nz (8.14.2/8.14.2/Submit) id n08LEL2D002944
 for someone@datacom.co.nz <mailto:someone@datacom.co.nz> ; Fri, 9 Jan
2009 10:14:21 +1300 (NZDT)
 (envelope-from root)
Date: Fri, 9 Jan 2009 10:14:21 +1300 (NZDT)
From: Charlie Root <root@MATDAV.datacom.net.nz.net.nz
<mailto:root@MATDAV.datacom.net.nz.net.nz> >
Message-Id: <200901082114.n08LEL2D002944@MATDAV.datacom.net.nz
<mailto:200901082114.n08LEL2D002944@MATDAV.datacom.net.nz> >
To: someone@datacom.co.nz <mailto:someone@datacom.co.nz>=20
Subject: TESTING
Return-Path: root@MATDAV.datacom.net.nz.net.nz
<mailto:root@MATDAV.datacom.net.nz.net.nz>=20
X-OriginalArrivalTime: 08 Jan 2009 21:14:21.0546 (UTC)
FILETIME=3D[132D84A0:01C971D6]
=20

Is seems that something (sendmail?) is appended an extra TLD '.net.nz'
on the EVELOPE-FROM field.
=20
If I rebuild the box using 6.1 it works no problem at all.
=20
Anyone know of and previous post regarding this?
=20
Any advice would be much appreciated.
=20
Matt



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?46562C5EECFA8C47AADDF029EE11D73D0804F921>