Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Thu, 29 Jun 2000 00:19:31 -0700
From:      "Nick Popoff" <nick@bloodletting.com>
To:        <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   Sound for Sony Vaio PCG-Z505HE
Message-ID:  <000001bfe19a$5e74f680$0d42060a@rust.heavytech.com>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help

Greetings.  I'm trying to get sound support working for my Sony laptop and
FreeBSD 4.0-STABLE (CVSup'ed a few days ago) and I think I'm missing
something obvious but am stuck at the moment.

dmesg reports:
sbc0: <Soundblaster Pro> at port 0x220-0x22f irq 5 drq 1 flags 0x15 on isa0
pcm1: <SB DSP 3.01> on sbc0

So at least it appears to be finding the card which is great.  However, I
was uncertain where to go from there.  /dev/mixer, /dev/sbc0, /dev/pcm1, and
several other devices I knew I needed were missing.  I finally got some
setup by running "sh MAKEDEV snd*" which I now believe was a mistake since
I'm using the new pcm system rather than snd, right?  Either way, using
those devices just fails with a "Device not configured" error.

I'm continuing to dig through this and will definitially post my full config
once I get everything working, but I was hoping someone else here might have
already configured sound for this laptop.  Pointers much appreciated.  Let
me know if there's any info I can provide that would help.







To Unsubscribe: send mail to majordomo@FreeBSD.org
with "unsubscribe freebsd-questions" in the body of the message




Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?000001bfe19a$5e74f680$0d42060a>