Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Wed, 11 Apr 2018 15:05:13 +0000
From:      Carmel NY <carmel_ny@outlook.com>
To:        FreeBSD <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   Re: dovecot error on boot up
Message-ID:  <BN6PR2001MB173073441133E0B38A07665180BD0@BN6PR2001MB1730.namprd20.prod.outlook.com>
In-Reply-To: <20180411133857.GA29340@ymer.bara1.se>
References:  <20180411133857.GA29340@ymer.bara1.se>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
On Wed, 11 Apr 2018 15:38:57 +0200, User Hasse stated:

>Hello
>After latest update/upgrade I get this for me strange error on the
>boot up screen :
>
>dovecot error:t_readlink(var/run/dovecot//dovecot.conf) failed: readlink()
>failed: No such file or directory Then : Starting dovecot
>
>Dovecot seems to work as usual and I can't find anything in any logfiles.
>
>Googled it, and found this :
>https://www.mail-archive.com/dovecot@dovecot.org/msg73108.html
>
>Anybody else experienced this ? Or know how to fix ?
>
>Best Regards
>Geir Svalland
>
>hasse@ymer:/var/log % sudo dovecot -n
># 2.3.1 (8e2f634): /usr/local/etc/dovecot/dovecot.conf
># OS: FreeBSD 11.1-RELEASE-p9 amd64
># Hostname: ymer
>auth_mechanisms =3D plain login
>base_dir =3D /var/run/dovecot/
>disable_plaintext_auth =3D no
>first_valid_gid =3D 150
>first_valid_uid =3D 150
>last_valid_gid =3D 150
>last_valid_uid =3D 150
>log_path =3D /var/log/maillog
>log_timestamp =3D %Y-%m-%d %H:%M:%S
>mail_access_groups =3D mail
>mail_location =3D maildir:~/Maildir
>namespace inbox {
>  inbox =3D yes
>  location =3D
>  mailbox Drafts {
>    special_use =3D \Drafts
>  }
>  mailbox Junk {
>    special_use =3D \Junk
>  }
>  mailbox Sent {
>    special_use =3D \Sent
>  }
>  mailbox "Sent Messages" {
>    special_use =3D \Sent
>  }
>  mailbox Trash {
>    special_use =3D \Trash
>  }
>  prefix =3D
>}
>passdb {
>  driver =3D pam
>}
>passdb {
>  args =3D /usr/local/etc/dovecot/dovecot-mysql.conf
>  driver =3D sql
>}
>protocols =3D imap
>service auth {
>  unix_listener /var/spool/postfix/private/auth {
>    group =3D postfix
>    mode =3D 0660
>    user =3D postfix
>  }
>}
>service imap-login {
>  inet_listener imap {
>    address =3D *
>    port =3D 143
>  }
>}
>service pop3-login {
>  inet_listener pop3 {
>    address =3D *
>    port =3D 110
>  }
>}
>ssl_cert =3D </usr/local/etc/postfix/smtpd.cert
>ssl_dh =3D  # hidden, use -P to show it
>ssl_key =3D  # hidden, use -P to show it
>userdb {
>  driver =3D passwd
>}
>

Yes, I have the same problem with a FreeBSD 11.1-RELEASE-p9 amd64. I am als=
o
using ZFS if that makes any difference, and I cannot see how it would.

--=20
Carmel



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?BN6PR2001MB173073441133E0B38A07665180BD0>