Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sun, 17 Dec 2006 10:57:29 -0500
From:      "Tsu-Fan Cheng" <tfcheng@gmail.com>
To:        "Jonathan Horne" <freebsd@dfwlp.com>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: i finally got wireless working
Message-ID:  <f84c38580612170757j609bca19madb32879838a65c7@mail.gmail.com>
In-Reply-To: <200612170924.04791.freebsd@dfwlp.com>
References:  <200612170002.11022.freebsd@dfwlp.com> <200612170107.05883.freebsd@dfwlp.com> <20061217205339.019bc0f6.nick@nickwithers.com> <200612170924.04791.freebsd@dfwlp.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
hi...
  I would like to ask a wireless problem but has little to do with the
article here...
i want to setup my desktop to use wireless, but there doesn't seem to have a
lot of wireless PCI card supported available, and the supported ones are
quite expensive... I wonder if there is a more updated hardware list about
the supported PCI card?? thank you!!

TFC

On 12/17/06, Jonathan Horne <freebsd@dfwlp.com> wrote:
>
> On Sunday 17 December 2006 03:53, Nick Withers wrote:
> > On Sun, 17 Dec 2006 01:07:05 -0600
> >
> > Jonathan Horne <freebsd@dfwlp.com> wrote:
> > (snip)
> >
> > > one big mistake i made, was building world up to 6.2-RC1.  there
> > > was one good article about installing freebsd on an ibm t42 (found
> > > it on google), but it didnt have any info on getting wireless to
> > > auto start.  after i had wireless manually up and running
> > > initially, i then built world, and updated.  next boot, firmware
> > > and modules would not load.  i had tweaked some other things, so i
> > > backed those changes off, and worked round and round until i
> > > decided to just do a quick reinstall.  this time, i didnt use
> > > 6.1-RELEASE, but i did 6.2-RC1.  same behavior, and this is when i
> > > figured out that the only time it really worked like the web page
> > > depicted, was when i was on 6.1-RELEASE.  so i tried cvsuping to
> > > -p11, and things still worked fine.  this is the only laptop i have
> > > (thus, my only wireless computer), so when 6.2 comes out, ill be
> > > pretty nervous about upgrading until i read that everything i
> > > kosher with iwi- support.
> >
> > It works fine.
> >
> > Please see the UPDATING entry from the 2006-07-11, i.e.:
> > ____
> >
> > 20060711:
> >         The iwi(4) was updated to use the firmware(9) framework.  In
> order
> >         for it to work you need a port change from net/iwi-firmware to
> >         net/iwi-firmware-kmod.
> > ____
>
> ah, thanks nick, i didnt remember to check that.  i wonder how safe it
> would
> be to switch the port out before i make the change to 6.2?  maybe ill play
> with that later today.
>
> also, is there a gui app to help manage wireless networks?
>
> cheers,
> jonathan
> _______________________________________________
> freebsd-questions@freebsd.org mailing list
> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
> To unsubscribe, send any mail to "
> freebsd-questions-unsubscribe@freebsd.org"
>



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?f84c38580612170757j609bca19madb32879838a65c7>