Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Fri, 9 Jan 2009 21:05:39 +0800
From:      "PstreeM China" <pstreem@gmail.com>
To:        "Alain G. Fabry" <alainfabry@belgacom.net>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: 3945ABG wireless problems
Message-ID:  <2c66535d0901090505m4b8e76afk718c246f7566a2e8@mail.gmail.com>
In-Reply-To: <20090109121115.GA41534@desmo.3rdrock.kicks-ass.net>
References:  <20090109075548.GA8216@desmo.3rdrock.kicks-ass.net> <2c66535d0901090355l64d8d1a7q3e18ef870eb813bb@mail.gmail.com> <20090109121115.GA41534@desmo.3rdrock.kicks-ass.net>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
i don't know what happen ...

i use the 3945ABG too , i use the three config file  ...
/boot/loader.conf
/etc/rc.conf
/etc/wpa_supplicant.conf
you may lose the thried file ,give you for a example.

### the loader.conf file
legal.intel_wpi.license_ack=1

if_wpi_load="YES"
wlan_load="YES"
wlan_amrr_load="YES"
firmware_load="YES"
wpifw_load="YES"
wlan_wep_load="YES"
wlan_ccmp_load="YES"
wlan_tkip_load="YES"
#### the rc.conf file
ifconfig_wpi0="WPA DHCP"
#### the wpa_supplicant.conf
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=wheel
network={
    ssid="APSSID"
#    scan_ssid=2
    key_mgmt=WPA-PSK
    psk="APpassword"
}



On Fri, Jan 9, 2009 at 8:12 PM, Alain G. Fabry <alainfabry@belgacom.net>wrote:

>
> Actually, I've just sofar tried to perform a 'ifconfig wpi0 list scan' to
> verify which AP are available....after I have put the interface up of
> course. But it just gets stuck on this scan....doesn't do anything.
>
> info from /var/log/messages
>
> Jan  9 13:05:31 desmo sudo:   username : TTY=ttyp2 ; PWD=/data/username ;
> USER=root ; COMMAND=/sbin/ifconfig wpi0 scan list
> Jan  9 13:05:32 desmo kernel: HERER
>
>
>
> On Fri, Jan 09, 2009 at 07:55:11PM +0800, PstreeM China wrote:
> > what tha AP you connect ??
> > maybe , the wlan can not connect a AP, the hardware will turn off ...
> > check your file  /etc/wpa_supp**.conf
> >
> > On Fri, Jan 9, 2009 at 3:55 PM, Alain G. Fabry <alainfabry@belgacom.net
> >wrote:
> >
> > >
> > > Hi,
> > >
> > > I'm having problems with my 3945ABG Wireless card.
> > >
> > > I keep on getting "wpi0: Radio Transmitter is switched off"
> > >
> > > pushing 802.11 button on laptop -> Turning OFF
> > > -------------------------------
> > > Jan  9 07:59:08 desmo kernel: ugen0: at uhub0 port 1 (addr 2)
> disconnected
> > > Jan  9 07:59:08 desmo kernel: ugen0: detached
> > >
> > > pushing 802.11 button again -> Turning ON
> > > -----------------------------------------
> > > Jan  9 07:59:13 desmo root: Unknown USB device: vendor 0x03f0 product
> > > 0x171d bus uhub0
> > > Jan  9 07:59:13 desmo kernel: ugen0: <Broadcom Corp HP Integrated
> Module,
> > > class 224/1, rev 2.00/1.00, addr 2> on uhub0
> > >
> > > ifconfig wpi0 up
> > > ----------------
> > > Jan  9 07:58:51 desmo kernel: NEWSTATE:INIT
> > > Jan  9 07:58:51 desmo kernel: Resetting the card - clearing any
> uploaded
> > > firmware
> > > Jan  9 07:58:51 desmo kernel: Loading microcode  size 0x384
> > > Jan  9 07:58:51 desmo kernel: firmware status=0xffff0000,
> val=0x40400000,
> > > result=0x40400000
> > > Jan  9 07:58:51 desmo kernel: Status Match! - ntries = 0
> > > Jan  9 07:58:51 desmo kernel: microcode alive notification version
> 10e02
> > > alive 1
> > > Jan  9 07:58:51 desmo kernel: microcode alive notification version
> 10e02
> > > alive 1
> > > Jan  9 07:58:51 desmo kernel: wpi0: Radio Transmitter is switched off
> > > Jan  9 07:58:51 desmo kernel: state changed to 1
> > > Jan  9 07:58:51 desmo kernel: wpi0: Radio transmitter is switched off
> > >
> > > I notice that I didn't have the license at
> > > /usr/share/doc/legal/intel_wpi/LICENSE, so I grabbed it from
> > >
> http://people.freebsd.org/~benjsc/downloads/wpi/20071102-freebsd-wpi.tar.gz<http://people.freebsd.org/%7Ebenjsc/downloads/wpi/20071102-freebsd-wpi.tar.gz>;
> <
> http://people.freebsd.org/%7Ebenjsc/downloads/wpi/20071102-freebsd-wpi.tar.gz
> >
> > >
> > > /boot/loader.conf includes the following
> > > ----------------------------------------
> > > if_wpi_load="YES"
> > > wlan_load="YES"
> > > wlan_amrr_load="YES"
> > > firmware_load="YES"
> > > wpifw_load="YES"
> > > legal.intel_wpi.license_ack=1
> > >
> > > What am I doing wrong here....??
> > >
> > > Many thanks,
> > >
> > > Alain
> > > _______________________________________________
> > > freebsd-questions@freebsd.org mailing list
> > > http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
> > > To unsubscribe, send any mail to "
> > > freebsd-questions-unsubscribe@freebsd.org"
> > >
> > _______________________________________________
> > freebsd-questions@freebsd.org mailing list
> > http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
> > To unsubscribe, send any mail to "
> freebsd-questions-unsubscribe@freebsd.org"
>



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?2c66535d0901090505m4b8e76afk718c246f7566a2e8>