Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Wed, 11 Apr 2018 11:25:57 -0400
From:      David Mehler <dave.mehler@gmail.com>
To:        FreeBSD <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   Re: dovecot error on boot up
Message-ID:  <CAPORhP4Kd8tqJEMxyz2gmei76DqLo-9z8dTxMfDzJLyaU1u-=w@mail.gmail.com>
In-Reply-To: <BN6PR2001MB173073441133E0B38A07665180BD0@BN6PR2001MB1730.namprd20.prod.outlook.com>
References:  <20180411133857.GA29340@ymer.bara1.se> <BN6PR2001MB173073441133E0B38A07665180BD0@BN6PR2001MB1730.namprd20.prod.outlook.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Hello,

I'm using FreeBSD 11.1 amd64 p9 and Dovecot latest from ports and not
having this issue. I am not using ZFS I don't know if that helps or
not.

Hth
Dave.


On 4/11/18, Carmel NY <carmel_ny@outlook.com> wrote:
> On Wed, 11 Apr 2018 15:38:57 +0200, User Hasse stated:
>
>>Hello
>>After latest update/upgrade I get this for me strange error on the
>>boot up screen :
>>
>>dovecot error:t_readlink(var/run/dovecot//dovecot.conf) failed: readlink()
>>failed: No such file or directory Then : Starting dovecot
>>
>>Dovecot seems to work as usual and I can't find anything in any logfiles.
>>
>>Googled it, and found this :
>>https://www.mail-archive.com/dovecot@dovecot.org/msg73108.html
>>
>>Anybody else experienced this ? Or know how to fix ?
>>
>>Best Regards
>>Geir Svalland
>>
>>hasse@ymer:/var/log % sudo dovecot -n
>># 2.3.1 (8e2f634): /usr/local/etc/dovecot/dovecot.conf
>># OS: FreeBSD 11.1-RELEASE-p9 amd64
>># Hostname: ymer
>>auth_mechanisms = plain login
>>base_dir = /var/run/dovecot/
>>disable_plaintext_auth = no
>>first_valid_gid = 150
>>first_valid_uid = 150
>>last_valid_gid = 150
>>last_valid_uid = 150
>>log_path = /var/log/maillog
>>log_timestamp = %Y-%m-%d %H:%M:%S
>>mail_access_groups = mail
>>mail_location = maildir:~/Maildir
>>namespace inbox {
>>  inbox = yes
>>  location =
>>  mailbox Drafts {
>>    special_use = \Drafts
>>  }
>>  mailbox Junk {
>>    special_use = \Junk
>>  }
>>  mailbox Sent {
>>    special_use = \Sent
>>  }
>>  mailbox "Sent Messages" {
>>    special_use = \Sent
>>  }
>>  mailbox Trash {
>>    special_use = \Trash
>>  }
>>  prefix =
>>}
>>passdb {
>>  driver = pam
>>}
>>passdb {
>>  args = /usr/local/etc/dovecot/dovecot-mysql.conf
>>  driver = sql
>>}
>>protocols = imap
>>service auth {
>>  unix_listener /var/spool/postfix/private/auth {
>>    group = postfix
>>    mode = 0660
>>    user = postfix
>>  }
>>}
>>service imap-login {
>>  inet_listener imap {
>>    address = *
>>    port = 143
>>  }
>>}
>>service pop3-login {
>>  inet_listener pop3 {
>>    address = *
>>    port = 110
>>  }
>>}
>>ssl_cert = </usr/local/etc/postfix/smtpd.cert
>>ssl_dh =  # hidden, use -P to show it
>>ssl_key =  # hidden, use -P to show it
>>userdb {
>>  driver = passwd
>>}
>>
>
> Yes, I have the same problem with a FreeBSD 11.1-RELEASE-p9 amd64. I am
> also
> using ZFS if that makes any difference, and I cannot see how it would.
>
> --
> Carmel
> _______________________________________________
> freebsd-questions@freebsd.org mailing list
> https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
> To unsubscribe, send any mail to
> "freebsd-questions-unsubscribe@freebsd.org"
>



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?CAPORhP4Kd8tqJEMxyz2gmei76DqLo-9z8dTxMfDzJLyaU1u-=w>