Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sun, 8 Jun 2003 15:13:28 -0700
From:      "Scott Miller" <smaction@slightlysuspect.com>
To:        <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   Newbie wirless install question
Message-ID:  <000001c32e0b$30a789f0$0200a8c0@carson>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Hi List,

I am attempting to install FreeBSD on my Dell Inspiron 8100 laptop.  I am
using partition magic (boot magic) and Windows 2000 Pro on the machine
already.  The install goes fine.  When selected, the machine boots into
FreeBSDand I can access my router and the Internet through the built-in
10/100 NIC.  X windows, sound and my wireless card are not working.  I want
to solve these one at a time starting with wireless.


I am using a NETGEAR MA401 PCMCIA card and a MR314 wireless router with 128
bit encryption.  Both pieces of equipment work under windows.  After I boot
into freebsd I use ifconfig to set the SSID and the wepkey.  The link light
on the card is solid (this usually means the card is configured and
connected correctly).

However, I cannot even ping my router.  I have read the man page for
wlconfig but, I have been unable to correctly apply it to situation.

I consider myself an experienced computer user but, I am brand new to
FreeBSD, detailed instructions and explainations would be appreciated.

Please help.


Thank you,

Scott



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?000001c32e0b$30a789f0$0200a8c0>