Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sat, 04 Aug 2007 23:43:55 -0400
From:      "Arend P. van der Veen" <apvanderveen@att.net>
To:        Matthew Seaman <m.seaman@infracaninophile.co.uk>
Cc:        "David J. Neu" <djneu@att.net>, dwinner@dwinner.net, freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: emacs22 and portsdb
Message-ID:  <46B5477B.4030001@att.net>
In-Reply-To: <46AA5D1A.5020207@infracaninophile.co.uk>
References:  <46AA4CBB.4080605@dwinner.net> <46AA5D1A.5020207@infracaninophile.co.uk>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Hi,

I have been having trouble with emacs22 also.  I am using FreeBSD 
6.2-RELEASE-p7.  I did the upgrade as described in the updating notes. 
I use emacs plus

auctex
slime
quack
emacs-w3m

Everything was upgraded properly.  However, no portsdb -Uu generates 
errors.

Therefore, I have remove EMACS_PORT_NAME=emacs22 from /etc/make.conf and 
now portsdb -Uu works without a problem.  However, if I remove any of 
the ports such as auctex and then reinstall it, portinstall will try to 
install emacs21 again which conflicts with emacs22.

I am stuck.  If I leave EMACS_PORT_NAME=emacs22 in /etc/make.conf then 
dependencies work but portsdb -Uu fails.  If I remove 
EMACS_PORT_NAME=emacs22 from /etc/make.conf then portsdb -Uu works but 
the dependencies are messed up.

I even went as far as to delete emacs with pkg_delete -r emacs-22.1 and 
tried installing everything from scratch.  However the dependencies are 
still messed up.

Does anybody have a solution to this problem?

Thanks,
Arend van der Veen






Matthew Seaman wrote:
> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
> Hash: SHA256
> 
> Duane Winner wrote:
> 
>> We've been having a problem with generating the ports Index ever since
>> upgrading to emacs22.
>>
>> As per /usr/ports/UPDATING, we added EMACS_PORT_NAME=*emacs22* to
>> /etc/make.conf
> 
> Errr --- that should probably read:
> 
>     EMACS_PORT_NAME=emacs22
> 
> You certainly don't need the asterisks there.
> 
> In any case, setting this variable will screw up indexing, because a
> number of e-lisp ports will try and append the EMACS_PORT_NAME to
> their package origin if it is set.  However not all the ports that
> do that also have a slave port 'foo-emacs22' hence the problems with
> building the INDEX.
> 
> The best answer is don't set EMACS_PORT_NAME in /etc/make.conf --
> emacs22 is the default now anyhow.  The INDEX will build just fine,
> and the various e-lisp packages seem to work OK as well, so long as
> you've reinstall all the e-lisp packages once you've upgraded from
> emacs21 to emacs22.
> 
> 	Cheers,
> 
> 	Matthew
> 
> - --
> Dr Matthew J Seaman MA, D.Phil.                   7 Priory Courtyard
>                                                   Flat 3
> PGP: http://www.infracaninophile.co.uk/pgpkey     Ramsgate
>                                                   Kent, CT11 9PW
> -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
> Version: GnuPG v2.0.4 (FreeBSD)
> Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org
> 
> iD8DBQFGql0a8Mjk52CukIwRCJkgAJ0fh9qkl4eWFQRwrrG8DIwAOqUmlACeMT19
> 8AWFPYKQdh8Fvko14TCwyxs=
> =vZLj
> -----END PGP SIGNATURE-----
> 



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?46B5477B.4030001>