Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Fri, 05 Dec 2003 13:01:15 +0300
From:      den <moreau@myrealbox.com>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: Realtek 8139 unstable?
Message-ID:  <3FD0576B.9020001@myrealbox.com>
In-Reply-To: <20031205072109.GH77051@wantadilla.lemis.com>
References:  <000001c3bafc$38a92540$5201a8c0@intranet.absol.co.za> <20031205072109.GH77051@wantadilla.lemis.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Greg 'groggy' Lehey wrote:

>On Friday,  5 December 2003 at  8:51:30 +0200, Chris Visser wrote:
>  
>
>>Hi,
>>
>>I'm running FreeBSD 5.1, on a box with a Digi Sync 570 card and a
>>Realtek 8139 network card.
>>
>>The Machine runs fine, most of the time, but every now and again my
>>network card stops working for no reason.  Rebooting the box fixes this
>>for a while, but the it starts again.
>>    
>>
>
>There have been reports of instabilities with the 8139.  I don't know
>if it's really the hardware to blame or the driver, but the
>documentation for the hardware is apparently so terrible that it's
>difficult to say.
>
>I'm using an 8139 in a number of places, including (currently) my main
>server machine.  The switch notes a large number of errors under load,
>and I'm thinking of changing to a different card the next time I have
>to reboot.
>
>Rather than reboot your machine, you'll probably find that the
>following sequence unwedges the card:
>
>  ifconfig rl0 down
>  ifconfig rl0 up
>
>I had this in a cron job at one point.
>
>Greg
>--
>When replying to this message, please copy the original recipients.
>If you don't, I may ignore the reply or reply to the original recipients.
>For more information, see http://www.lemis.com/questions.html
>See complete headers for address and phone numbers.
>  
>
I have had the problem with this card on FreeBSD 5.0.
Problem was resolved by recompiling of kernel with new drivers from Realtec.
It seems there is many modification of 8139 chipset that have a postfix 
( "D", "C",...).
When I choose driver that match my chipset all become ok.
I don't know whether this driver was included in 5.1, so this is only 
assumption, and it doesn't help to you.

--------------
Denis.



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?3FD0576B.9020001>