Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Wed, 20 Apr 2011 13:21:07 +0200
From:      =?ISO-8859-15?Q?Michael_Gr=FCnewald?= <michaelgrunewald@yahoo.fr>
To:        FreeBSD questions <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   Subversion over SSH works through GIT but not with SVN
Message-ID:  <4DAEC1A3.8070305@yahoo.fr>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Hi all,

I have recently discovered that by subversion client (1.16_2) is not 
able any more to access my subversion accounts over svn+ssh (with key 
based authentication).  It seems very odd to me, because in the same 
time git can access these accounts (with the git svn command) and commit 
to these repositories!

I am here absolutely clueless, so I would welcome your insights and your 
help!

I set up `SVN_SSH' to `ssh -vv' in order to get a little more feedback 
than the `connexion unexpectedly closed' that subversion gave me.  Here 
is an exceirpt of the successful svn+ssh authentication achieved by git svn:

debug1: SSH2_MSG_SERVICE_ACCEPT received
debug2: key: /home/michael/.ssh/id_rsa (0x801a61680)
debug2: key: /home/michael/.ssh/id_dsa (0x0)
debug1: Authentications that can continue: publickey
debug1: Next authentication method: publickey
debug1: Offering public key: /home/michael/.ssh/id_rsa
debug2: we sent a publickey packet, wait for reply
debug1: Server accepts key: pkalg ssh-rsa blen 277

on the pure svn side I have instead

debug1: SSH2_MSG_SERVICE_ACCEPT received
debug2: key: /home/michael/.ssh/id_rsa (0x801a61660)
debug2: key: /home/michael/.ssh/id_dsa (0x0)
debug1: Authentications that can continue: publickey
debug1: Next authentication method: publickey
debug1: Offering public key: /home/michael/.ssh/id_rsa
debug2: we sent a publickey packet, wait for reply
debug1: Authentications that can continue: publickey
debug1: Trying private key: /home/michael/.ssh/id_dsa
debug2: we did not send a packet, disable method

(this is the point were the two transcripts start to disagree).  I do 
not know what is the hex value after the name of the file containing my 
private key, but it semms weird to me that the two runs give here 
different results!  Do you see a symptom related to my problem?
-- 
Thanks a lot,
Michael



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?4DAEC1A3.8070305>