Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sat, 27 Aug 2005 17:47:29 -0400
From:      "Robert Ken Francis" <rkfrancis1@adelphia.net>
To:        <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   ata2-master: FAILURE
Message-ID:  <000001c5ab50$ec174ad0$0a2e567e@monster4c>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
I have failures like the below:

ata2-master: FAILURE - SETFEATURES SET TRANSFER MODE =
status=3D51<READY,DSC,ERROR> error=3D4<ABORTED>

What do I do to fix these failures?  All of the "FAILURE" drives are on =
my Adaptec ATA RAID 1200A card.  My secondary built-in IDE
is dead so I have to use this card as an IDE replacement.

Thanks,
Rob


Here is my dmesg:

Copyright (c) 1992-2005 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
	The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD 5.4-RELEASE #0: Sun May  8 10:21:06 UTC 2005
    root@harlow.cse.buffalo.edu:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC
ACPI APIC Table: <ASUS   P4SP-MX >
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: Intel(R) Celeron(R) CPU 2.40GHz (2400.18-MHz 686-class CPU)
  Origin =3D "GenuineIntel"  Id =3D 0xf29  Stepping =3D 9
=20
Features=3D0xbfebfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PG=
E,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,DTS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HT
T,TM,PBE>
real memory  =3D 1040171008 (991 MB)
avail memory =3D 1008295936 (961 MB)
ioapic0 <Version 8.0> irqs 0-23 on motherboard
npx0: <math processor> on motherboard
npx0: INT 16 interface
acpi0: <ASUS P4SP-MX> on motherboard
acpi0: Overriding SCI Interrupt from IRQ 9 to IRQ 20
acpi0: Power Button (fixed)
Timecounter "ACPI-fast" frequency 3579545 Hz quality 1000
acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port 0xe408-0xe40b on acpi0
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
acpi_throttle0: <ACPI CPU Throttling> on cpu0
acpi_button0: <Power Button> on acpi0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
agp0: <SiS 651 host to AGP bridge> mem 0xe8000000-0xebffffff at device =
0.0 on pci0
pcib1: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 1.0 on pci0
pci1: <ACPI PCI bus> on pcib1
pci1: <display, VGA> at device 0.0 (no driver attached)
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 2.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <SiS 962 UDMA133 controller> port =
0xa400-0xa40f,0x376,0x170-0x177,0x3f6,0x1f0-0x1f7 irq 16 at device 2.5 =
on pci0
ata0: channel #0 on atapci0
ata1: channel #1 on atapci0
ohci0: <SiS 5571 USB controller> mem 0xe7000000-0xe7000fff irq 20 at =
device 3.0 on pci0
usb0: OHCI version 1.0, legacy support
usb0: <SiS 5571 USB controller> on ohci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: SiS OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 3 ports with 3 removable, self powered
ohci1: <SiS 5571 USB controller> mem 0xe6800000-0xe6800fff irq 21 at =
device 3.1 on pci0
usb1: OHCI version 1.0, legacy support
usb1: <SiS 5571 USB controller> on ohci1
usb1: USB revision 1.0
uhub1: SiS OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 3 ports with 3 removable, self powered
pci0: <serial bus, USB> at device 3.3 (no driver attached)
sis0: <SiS 900 10/100BaseTX> port 0x8800-0x88ff mem =
0xe5800000-0xe5800fff irq 19 at device 4.0 on pci0
miibus0: <MII bus> on sis0
rlphy0: <RTL8201L 10/100 media interface> on miibus0
rlphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
sis0: Ethernet address: 00:0e:a6:98:41:8b
atapci1: <HighPoint HPT370 UDMA100 controller> port =
0x7000-0x70ff,0x7400-0x7403,0x7800-0x7807,0x8000-0x8003,0x8400-0x8407 =
irq 17 at
device 14.0 on pci0
ata2: channel #0 on atapci1
ata3: channel #1 on atapci1
pci0: <multimedia, audio> at device 16.0 (no driver attached)
fdc0: <floppy drive controller> port 0x3f7,0x3f2-0x3f5 irq 6 drq 2 on =
acpi0
fd0: <1440-KB 3.5" drive> on fdc0 drive 0
ppc0: <ECP parallel printer port> port 0x778-0x77b,0x378-0x37f irq 7 drq =
3 on acpi0
ppc0: SMC-like chipset (ECP/EPP/PS2/NIBBLE) in COMPATIBLE mode
ppc0: FIFO with 16/16/16 bytes threshold
ppbus0: <Parallel port bus> on ppc0
plip0: <PLIP network interface> on ppbus0
lpt0: <Printer> on ppbus0
lpt0: Interrupt-driven port
ppi0: <Parallel I/O> on ppbus0
sio0: <16550A-compatible COM port> port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on =
acpi0
sio0: type 16550A
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> port 0x64,0x60 irq 1 on acpi0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
psm0: <PS/2 Mouse> irq 12 on atkbdc0
psm0: model IntelliMouse, device ID 3
orm0: <ISA Option ROMs> at iomem 0xcc000-0xd07ff,0xc0000-0xcbfff on isa0
pmtimer0 on isa0
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=3D0x300>
sio1: configured irq 3 not in bitmap of probed irqs 0
sio1: port may not be enabled
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on =
isa0
Timecounter "TSC" frequency 2400181916 Hz quality 800
Timecounters tick every 10.000 msec
ad0: 117246MB <Maxtor 6Y120L0/YAR41VW0> [238216/16/63] at ata0-master =
UDMA133
acd0: DVDROM <COMPAQ DVD-ROM GDR8160B/0012> at ata0-slave PIO4
ata2-master: FAILURE - SETFEATURES SET TRANSFER MODE =
status=3D51<READY,DSC,ERROR> error=3D4<ABORTED>
ata2-master: FAILURE - SETFEATURES SET TRANSFER MODE =
status=3D51<READY,DSC,ERROR> error=3D4<ABORTED>
ata2-slave: FAILURE - SETFEATURES SET TRANSFER MODE =
status=3D51<READY,DSC,ERROR> error=3D5<ABORTED,ILLEGAL_LENGTH>
ata2-slave: FAILURE - SETFEATURES SET TRANSFER MODE =
status=3D51<READY,DSC,ERROR> error=3D5<ABORTED,ILLEGAL_LENGTH>
ad4: FAILURE - SETFEATURES ENABLE RCACHE status=3D51<READY,DSC,ERROR> =
error=3D4<ABORTED>
ad4: FAILURE - SETFEATURES ENABLE WCACHE status=3D51<READY,DSC,ERROR> =
error=3D4<ABORTED>
ad4: 40MB <MiniScribe Corporation 8051A/3.73> [745/4/28] at ata2-master =
PIO0
ad5: FAILURE - SETFEATURES ENABLE WCACHE status=3D51<READY,DSC,ERROR> =
error=3D5<ABORTED,ILLEGAL_LENGTH>
ad5: 41MB <Conner Peripherals 40MB - CP3041/S2.46> [1053/2/40] at =
ata2-slave PIO0
ata3-master: FAILURE - SETFEATURES SET TRANSFER MODE =
status=3D51<READY,DSC,ERROR> error=3D10<NID_NOT_FOUND>
ata3-master: FAILURE - SETFEATURES SET TRANSFER MODE =
status=3D51<READY,DSC,ERROR> error=3D10<NID_NOT_FOUND>
ata3-slave: FAILURE - SETFEATURES SET TRANSFER MODE =
status=3D51<READY,DSC,ERROR> error=3D10<NID_NOT_FOUND>
ata3-slave: FAILURE - SETFEATURES SET TRANSFER MODE =
status=3D51<READY,DSC,ERROR> error=3D10<NID_NOT_FOUND>
ad6: FAILURE - SETFEATURES ENABLE WCACHE status=3D51<READY,DSC,ERROR> =
error=3D10<NID_NOT_FOUND>
ad6: 102MB <st3120AT/REV184.0> [1024/12/17] at ata3-master PIO0
ad7: FAILURE - SETFEATURES ENABLE WCACHE status=3D51<READY,DSC,ERROR> =
error=3D10<NID_NOT_FOUND>
ad7: 102MB <st3120AT/REV184.0> [1024/12/17] at ata3-slave PIO0
ad4: FAILURE - READ status=3D51<READY,DSC,ERROR> =
error=3D10<NID_NOT_FOUND> LBA=3D18
Mounting root from ufs:/dev/ad0s1a

--=20
No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Anti-Virus.
Version: 7.0.344 / Virus Database: 267.10.16/83 - Release Date: =
8/26/2005
=20




Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?000001c5ab50$ec174ad0$0a2e567e>