Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Mon, 14 Jul 1997 14:08:38 -0500
From:      Michael Duran <grendal@phoenix.net>
To:        questions@freebsd.org
Cc:        softweyr@xmission.com
Subject:   true PAP and iijppp
Message-ID:  <3.0.2.32.19970714140838.0098e6c0@mail.phoenix.net>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
FreeBSD knowledgeable people - I need help.

I am using FreeBSD 2.2.2 w/ iijppp or "user PPP" and currently my ISP has
two dialup rotaries.  One rotary is analog and uses a login script.  I
managed to put together a login script and it works great and has worked
for several weeks now flawlessly.  I run ppp with the following switches:

ppp -alias -auto phoenix 

Here, phoenix is the name of my ISP's entry in /etc/ppp/ppp.conf
I also have the appropriate entry in /etc/ppp/ppp.linkup which makes iijppp
route for the 3 computers in my internal home network.

However, my ISP now has available a "digital" 33.6k+ line which operates
using Cisco AS5200's and the Password Authentication Protocol (PAP).  This
dialup line does not provide in any way a login "menu" and requires no
script at all.  In fact, if you dialin with a plain modem program such as
Minicom you see absolutely nothing when you connect -- no "login:" and no
"password:"

Using Windows 95 and Windows NT's DUN/RAS I can connect to it perfectly
every time and it authenticates as it is supposed to.  I cannot, however
get iijppp to work AT ALL with it.  I've tried manually, I've tried
everything.  Here is my current entry for the PAP dialup in /etc/ppp/ppp.conf

dialup:
 set line /dev/cuaa0
 set speed 57600
 set phone 2812287908
 set timeout 1200
 set ifaddr 10.0.0.1/0 10.0.0.2/0
 set redial 5 5
 disable lqr
 deny lqr
 enable pap
 disable chap
 set authname MyUsername
 set authkey MyPassword
 set openmode active

Any suggestions?  Besides dialing into this ISP I also work there, so if I
can get a good working entry it will be published on our web site for other
users to take note of.  Any help is appreciated.

NOTE: I have already read all man pages and sample files related to this
and tried everything in them -- otherwise I wouldn't be writing this.

Also, allegedly there was a tutorial posted in February or January,
however, I haven't been able to find it.  If you have something that
addresses this, please direct me as to where to find it, and/or forward it
to me.  Thank you.

Michael C. Duran
=========================================================
+ Michael C. Duran                  grendal@phoenix.net +
+                                                       +
+ PAGER -> 281-264-2154                                 +
+ WEB PAGE -> http://www.phoenix.net/~grendal           +
+ RESUME -> http://www.phoenix.net/~grendal/resume.html +
=========================================================



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?3.0.2.32.19970714140838.0098e6c0>