Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Tue, 28 Jun 2011 16:58:32 +0200
From:      =?UTF-8?B?UGV0ZXIgSHVuxI3DoXI=?= <hunci@hunci.sk>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   ProLiant DL360 G3 and ZFSRoot
Message-ID:  <BANLkTim91pQhU8EL=nR64Th-B+QzrNX0-Q@mail.gmail.com>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Hello list

I have by a change a couple of currently unused old ProLiant DL360 G3 1U
servers.
With default 8.2-RELEASE the box works nicely.

But I was wondering if I would be able to boot it from ZFSRoot, as I did
with other boxes and after following:
http://wiki.freebsd.org/RootOnZFS/ZFSBootPartition
After rebooting, the system just hangs after boot prompt.

----
F1 FreeBSD
-
----

Could you please tell me what's could be wrong?
I assume it has something to do with the ciss RAID (da0) which is currently
configured as RAID1.

Thank you very much!

dmesg follows
$ dmesg
Copyright (c) 1992-2011 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
        The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 8.2-RELEASE #0: Fri Feb 18 02:24:46 UTC 2011
    root@almeida.cse.buffalo.edu:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC i386
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: Intel(R) Xeon(TM) CPU 3.06GHz (3065.82-MHz 686-class CPU)
  Origin = "GenuineIntel"  Id = 0xf29  Family = f  Model = 2  Stepping = 9

Features=0xbfebfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,DTS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE>
  Features2=0x4400<CNXT-ID,xTPR>
real memory  = 2147483648 (2048 MB)
avail memory = 2091102208 (1994 MB)
ACPI APIC Table: <COMPAQ 00000083>
FreeBSD/SMP: Multiprocessor System Detected: 4 CPUs
FreeBSD/SMP: 4 package(s) x 1 core(s)
 cpu0 (BSP): APIC ID:  0
 cpu1 (AP): APIC ID:  1
 cpu2 (AP): APIC ID:  6
 cpu3 (AP): APIC ID:  7
ACPI Warning: Invalid length for Pm1aControlBlock: 32, using default 16
(20101013/tbfadt-707)
ACPI Warning: Invalid length for Pm1bControlBlock: 32, using default 16
(20101013/tbfadt-707)
MADT: Forcing active-low polarity and level trigger for SCI
ioapic0 <Version 1.1> irqs 0-15 on motherboard
ioapic1 <Version 1.1> irqs 16-31 on motherboard
ioapic2 <Version 1.1> irqs 32-47 on motherboard
ioapic3 <Version 1.1> irqs 48-63 on motherboard
kbd1 at kbdmux0
acpi0: <COMPAQ P31> on motherboard
acpi0: [ITHREAD]
acpi0: Power Button (fixed)
Timecounter "ACPI-safe" frequency 3579545 Hz quality 850
acpi_timer0: <32-bit timer at 3.579545MHz> port 0x920-0x923 on acpi0
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
cpu1: <ACPI CPU> on acpi0
cpu2: <ACPI CPU> on acpi0
cpu3: <ACPI CPU> on acpi0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> on acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
vgapci0: <VGA-compatible display> port 0x2400-0x24ff mem
0xf6000000-0xf6ffffff,0xf5ff0000-0xf5ff0fff at device 3.0 on pci0
ciss0: <Compaq Smart Array 5i> port 0x2800-0x28ff mem
0xf5f80000-0xf5fbffff,0xf5df0000-0xf5df3fff irq 31 at device 4.0 on pci0
ciss0: PERFORMANT Transport
ciss0: [ITHREAD]
pci0: <base peripheral> at device 5.0 (no driver attached)
pci0: <base peripheral> at device 5.2 (no driver attached)
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 15.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <ServerWorks CSB5 UDMA100 controller> port
0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0x2000-0x200f at device 15.1 on pci0
ata0: <ATA channel 0> on atapci0
ata0: [ITHREAD]
ata1: <ATA channel 1> on atapci0
ata1: [ITHREAD]
ohci0: <OHCI (generic) USB controller> mem 0xf5e70000-0xf5e70fff irq 10 at
device 15.2 on pci0
ohci0: [ITHREAD]
usbus0: <OHCI (generic) USB controller> on ohci0
pcib1: <ACPI Host-PCI bridge> on acpi0
pci1: <ACPI PCI bus> on pcib1
bge0: <HP NC7781 Gigabit Server Adapter, ASIC rev. 0x001002> mem
0xf7ef0000-0xf7efffff irq 30 at device 2.0 on pci1
bge0: CHIP ID 0x00001002; ASIC REV 0x01; CHIP REV 0x10; PCI-X
miibus0: <MII bus> on bge0
brgphy0: <BCM5703 10/100/1000baseTX PHY> PHY 1 on miibus0
brgphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseT,
1000baseT-master, 1000baseT-FDX, 1000baseT-FDX-master, auto, auto-flow
bge0: Ethernet address: 00:0f:20:d1:7c:61
bge0: [ITHREAD]
pcib2: <ACPI Host-PCI bridge> on acpi0
pci4: <ACPI PCI bus> on pcib2
bge1: <HP NC7781 Gigabit Server Adapter, ASIC rev. 0x001002> mem
0xf7ff0000-0xf7ffffff irq 29 at device 2.0 on pci4
bge1: CHIP ID 0x00001002; ASIC REV 0x01; CHIP REV 0x10; PCI-X
miibus1: <MII bus> on bge1
brgphy1: <BCM5703 10/100/1000baseTX PHY> PHY 1 on miibus1
brgphy1:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseT,
1000baseT-master, 1000baseT-FDX, 1000baseT-FDX-master, auto, auto-flow
bge1: Ethernet address: 00:0f:20:d1:7c:5f
bge1: [ITHREAD]
acpi_tz0: <Thermal Zone> on acpi0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> port 0x60,0x64 irq 1 on acpi0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
atkbd0: [ITHREAD]
psm0: <PS/2 Mouse> irq 12 on atkbdc0
psm0: [GIANT-LOCKED]
psm0: [ITHREAD]
psm0: model Generic PS/2 mouse, device ID 0
uart0: <16550 or compatible> port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on acpi0
uart0: [FILTER]
fdc0: <floppy drive controller (FDE)> port 0x3f2-0x3f5 irq 6 drq 2 on acpi0
fdc0: [FILTER]
fd0: <1440-KB 3.5" drive> on fdc0 drive 0
pmtimer0 on isa0
orm0: <ISA Option ROMs> at iomem
0xc0000-0xc7fff,0xc8000-0xcbfff,0xee000-0xeffff pnpid ORM0000 on isa0
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
atrtc0: <AT Real Time Clock> at port 0x70 irq 8 on isa0
ppc0: parallel port not found.
p4tcc0: <CPU Frequency Thermal Control> on cpu0
p4tcc1: <CPU Frequency Thermal Control> on cpu1
p4tcc2: <CPU Frequency Thermal Control> on cpu2
p4tcc3: <CPU Frequency Thermal Control> on cpu3
Timecounters tick every 1.000 msec
usbus0: 12Mbps Full Speed USB v1.0
ugen0.1: <(0x1166)> at usbus0
uhub0: <(0x1166) OHCI root HUB, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usbus0
uhub0: 4 ports with 4 removable, self powered
acd0: CDROM <CRN-8245B/2.19> at ata0-master PIO4
da0 at ciss0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
da0: <COMPAQ RAID 1(1VOLUME OK> Fixed Direct Access SCSI-4 device
da0: 135.168MB/s transfers
da0: Command Queueing enabled
da0: 34727MB (71122560 512 byte sectors: 255H 32S/T 8716C)
SMP: AP CPU #3 Launched!
SMP: AP CPU #1 Launched!
SMP: AP CPU #2 Launched!
Trying to mount root from ufs:/dev/da0s1a
bge0: link state changed to DOWN
bge0: link state changed to UP



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?BANLkTim91pQhU8EL=nR64Th-B+QzrNX0-Q>