Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Tue, 28 Jun 2011 20:46:13 +0200
From:      Matthias Apitz <guru@unixarea.de>
To:        Manish Jain <invalid.pointer@gmail.com>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: Can someone please help me set up my tata-photon (huawei) modem ?
Message-ID:  <20110628184613.GA1074@tiny>
In-Reply-To: <4E098E1B.2000700@gmail.com>
References:  <4E098E1B.2000700@gmail.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
El día Tuesday, June 28, 2011 a las 01:47:31PM +0530, Manish Jain escribió:

> 
>    Hi all,
>    My tata-photon (huawei) modem works painlessly on Win XP. Every
>    setting is auto (including getting the nameserver). The auth protocol
>    is CHAP. But when I boot into FreeBSD 8.0 (stable), and run 'ppp -auto
>    pmdemand' followed by 'ping [1]www.google.com' (or yahoo or any other
>    site, for that matter), I always get "Hostname lookup failure". BTW, I
>    don't have an /etc/resolv.conf. I only configured ppp.conf (please see
>    below for details). Can someone please help me set up the modem so
>    that I can dial out and connect to the internet from my FreeBSD box ?
>    Thanks in advance.
>    Manish Jain
>    This is my ppp.conf :
...

Hello Manish,

Before digging into the ppp details (there is a log about in
/var/log/ppp.log), do you have after attaching the Huawei modem a
device /dev/cuaU0 at all? What does the following command gives:

ls -l /dev/cua*
chat -vs < /dev/cuaU0.0 > /dev/cuaU0.0 '' AT OK 'ATI2' O
printf "\n"

HIH

	matthias
-- 
Matthias Apitz
t +49-89-61308 351 - f +49-89-61308 399 - m +49-170-4527211
e <guru@unixarea.de> - w http://www.unixarea.de/



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20110628184613.GA1074>