Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Mon, 17 Aug 2020 13:09:36 -0400
From:      "James B. Byrne" <byrnejb@harte-lyne.ca>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: Nvidia on FreeBSD
Message-ID:  <66e8ebe25c8952ef651ecdb46a8b4dc1.squirrel@webmail.harte-lyne.ca>
In-Reply-To: <CAGBxaXk0+Km44uS_ib4V=TGQLgCJvXkkw1Tr6-bsMjDnuxhP4Q@mail.gmail.com>
References:  <mailman.92.1597492801.32734.freebsd-questions@freebsd.org> <f9c552168fc16a0aa1c68abd9b0c80f0.squirrel@webmail.harte-lyne.ca> <CAGBxaXk0+Km44uS_ib4V=TGQLgCJvXkkw1Tr6-bsMjDnuxhP4Q@mail.gmail.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help

These are the installed packages relating to nvidia:

[root@vhost01 ~ (master)]# pkg info -x drm
libdrm-2.4.102,1


[root@vhost01 ~ (master)]# pkg info -x nvidia
nvidia-driver-390-390.138

This is what I have in rc.conf:

kld_list="cuse fuse linux nvidia nvidia-modeset"


This is everything from dmesg that I can identify as being related to nvidia or
video:

VT(vga): resolution 640x480



vtvga0: <VT VGA driver> on motherboard



hdacc0: <NVIDIA (0x0051) HDA CODEC> at cad 0 on hdac0
hdaa0: <NVIDIA (0x0051) Audio Function Group> at nid 1 on hdacc0
pcm0: <NVIDIA (0x0051) (HDMI/DP 8ch)> at nid 4 on hdaa0
pcm1: <NVIDIA (0x0051) (HDMI/DP 8ch)> at nid 5 on hdaa0



nvidia0: <GeForce GT 730> on vgapci0
vgapci0: child nvidia0 requested pci_enable_io
vgapci0: child nvidia0 requested pci_enable_io
nvidia-modeset: Loading NVIDIA Kernel Mode Setting Driver for UNIX platforms 
390.138  Thu May 14 04:04:42 PDT 2020



AMD-Vi: IVRS Info VAsize = 64 PAsize = 48 GVAsize = 2 flags:0
driver bug: Unable to set devclass (class: ppc devname: (unknown)) ivhd0:
<AMD-Vi/IOMMU ivhd with EFR> on acpi0
ivhd0: Flag:b0<IotlbSup,Coherent>
ivhd0: Features(type:0x11) MsiNumPPR = 0 PNBanks= 2 PNCounters= 0
ivhd0: Extended features[31:0]:22294ada<PPRSup,NXSup,GTSup,IASup> HATS = 0x2
GATS = 0x0 GLXSup = 0x1 SmiFSup = 0x1 SmiFRC = 0x2 GAMSup = 0x1 DualPortLogSup
= 0x2 DualEventLogSup = 0x2
ivhd0: Extended features[62:32]:f77ef<USSup> Max PASID: 0x2f DevTblSegSup = 0x3
MarcSup = 0x1
ivhd0: supported paging level:7, will use only: 4
ivhd0: device range: 0x0 - 0xffff
ivhd0: PCI cap 0x190b640f@0x40 feature:19<IOTLB,EFR,CapExt>


I have two Ancore Communiucations Inc. 23" monitors that previously ran at 1920
x 1080, 60 Hz.  One of these is presently attached to the DVI port of the
Nvidia card.  It is considered unknow by mate and reporta a resolution of 1024
x 768 but the display looks more like 800 x 600.

What are the next steps to get this thing recognized.

-- 
***          e-Mail is NOT a SECURE channel          ***
        Do NOT transmit sensitive data via e-Mail
   Unencrypted messages have no legal claim to privacy
 Do NOT open attachments nor follow links sent by e-Mail

James B. Byrne                mailto:ByrneJB@Harte-Lyne.ca
Harte & Lyne Limited          http://www.harte-lyne.ca
9 Brockley Drive              vox: +1 905 561 1241
Hamilton, Ontario             fax: +1 905 561 0757
Canada  L8E 3C3







Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?66e8ebe25c8952ef651ecdb46a8b4dc1.squirrel>