Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:        Mon, 04 Jun 2001 11:19:02 +0200
From:      Arjan Knepper <arjan@jak.nl>
To:        Jack Cunningham <csmjc@hawaii.rr.com>
Cc:        questions@FreeBSD.ORG
Subject:   Re: AGP...??
Message-ID:  <3B1B5286.4400E7C@jak.nl>
References:  <000001c0ec5a$155e3080$8f9d0842@AthensDMN.local>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
You _NEED_ to rebuild your kernel ( see the handbook ) and add the
following line:
'device    agp'

Than everting should work.

Be aware of the fact you might have to use XFree86-4.X. I don't know
whether or not the i740 is supportted in XFree86-3.X

Good Luck
Arjan

Jack Cunningham wrote:

> Ok My first try at seeking advice/help...hope I don't screw it up...))
>
> I have installed FreeBSD 4.2...have it running and am doing all I can
> to "Learn"...have been to the home page and read every FAC I can
> find...Found a few mention's of AGP but no howto's......
>
> The issue..First is that I am such a "Newbie" I don't know my way
> around ..hence the Learning part. But....I have it installed and am
> logged in as user or as root and have been setting up my xwindows. The
> Graphical interface works perfectly...No problem there I can go
> thorough all the set up screens and then when I try to "startx" I get
> this error:
>
>  (--) SVGA: unable to open /dev/agpgart: Device not configured
>
> Fatal Server error:
> Aborting
>
> I checked: ls -al/dev/agpgart    and got:
>
> 1 root wheel 148,   0 May 14 12:45  /dev/agpgart
>
> I am Installed on a p111 600....128 M RAM NO OTHER OS ....CLEAN
> FreeBSD.....Have a Packard Bell 1024 SVGA Monitor....The problem is
> with the video card I think...I have a Intel 3D Express AGP 4 Megs of
> Memory... It is the i740 chip set. I have selected the i740 option in
> the video chipset option when I am going through set up. Plus every
> other option(to include the AGP one offered)  to see if I can get it
> going. Sigh...none of them have allowed me to get the xwindows to
> start.
>
>  When I tried the:  dmesg -a    I got a error msg..?
>
> I then tried to load the agp kernal module by: kldload agp
>
> And now I get a different error after I try to startx:
>
> (--)SVGA: error doing ioct(GARTIOCINFO): Invalid argument
>
> Fatal Server error:
> Aborting
>
> I have tried to figure  out how to  "Edit/View" the agpgart dev...but
> am stuck.......I have a feeling it's because I have not learned the
> "Language" but *sigh*  A newbie is, according to every e-mail I have
> seen in the -discussion  -question -newbies forums are just used to
> make all the "oldies" feel bothered or start a million part thread on
> how we(newbies) don't know "any-Damn-thing " LOL  Any help would be
> appreciated..........
>
> To Unsubscribe: send mail to majordomo@FreeBSD.org
> with "unsubscribe freebsd-questions" in the body of the message


To Unsubscribe: send mail to majordomo@FreeBSD.org
with "unsubscribe freebsd-questions" in the body of the message




Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?3B1B5286.4400E7C>