Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Fri, 1 Feb 2002 13:08:13 -0800
From:      "Remington" <madriax@garlic.com>
To:        "'Courtney Thomas'" <ccthomas@flash.net>, <freebsd-questions@FreeBSD.ORG>
Subject:   RE: Sound?
Message-ID:  <000001c1ab64$93361940$84038bd8@blah>
In-Reply-To: <3C5B0548.5000701@flash.net>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Hmm that's hard to say. At one point months ago I had my SB Live working
and it worked gret with XMMS. Im not sure about the "digital" output
though, I don't have digital speakers :(

-----Original Message-----
From: Courtney Thomas [mailto:ccthomas@flash.net] 
Sent: Friday, February 01, 2002 1:15 PM
To: Remington
Subject: Re: Sound?

I am running the SBLive! 5.1 card also but don't have the "digital" 
output working. Does this channel work OK for your installation ?

Appreciatively,
Courtney




Remington wrote:

> I have a Sound Blaster Live! 5.1 Platimun and yes it is a custom
kernel
> 
> -----Original Message-----
> From: Simon Siemonsma [mailto:simon.freebsd@hccnet.nl] 
> Sent: Friday, February 01, 2002 9:38 AM
> To: Remington
> Subject: Re: Sound?
> 
> Which sound card do you have?
> Did you build a new kernel?
> 
> Simon Siemonsma
> 
> On Friday 01 February 2002 07:34, you wrote:
> 
>>Ok im having a problem getting my sound to work in FBSD 4.5-STABLE. My
>>system looks like, this:
>>
>>FreeBSD 4.5-STABLE #0: Thu Jan 31 21:55:29 PST 2002
>>    root@bathory.aria:/usr/src/sys/compile/Build2
>>Timecounter "i8254"  frequency 1193182 Hz
>>CPU: AMD Athlon(tm) Processor (1400.06-MHz 686-class CPU)
>>  Origin = "AuthenticAMD"  Id = 0x644  Stepping = 4
>>
>>
>>
>
Features=0x183fbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,
> 
>>MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR>
>>  AMD Features=0xc0440000<<b18>,AMIE,DSP,3DNow!>
>>real memory  = 536788992 (524208K bytes)
>>config> di sn0
>>config> di lnc0
>>config> di ie0
>>config> di fe0
>>config> di ed0
>>config> di cs0
>>config> di bt0
>>config> di aic0
>>config> di aha0
>>config> di adv0
>>config> q
>>avail memory = 517705728 (505572K bytes)
>>Preloaded elf kernel "kernel" at 0xc047b000.
>>Preloaded userconfig_script "/boot/kernel.conf" at 0xc047b09c.
>>Pentium Pro MTRR support enabled
>>md0: Malloc disk
>>Using $PIR table, 9 entries at 0xc00f1370
>>npx0: <math processor> on motherboard
>>npx0: INT 16 interface
>>pcib0: <AMD-761 host to PCI bridge> on motherboard
>>pci0: <PCI bus> on pcib0
>>pcib1: <AMD-761 PCI-PCI (4x AGP) bridge> at device 1.0 on pci0
>>pci1: <PCI bus> on pcib1
>>pci1: <NVidia GeForce2 GTS graphics accelerator> at 5.0 irq 11
>>isab0: <VIA 82C686 PCI-ISA bridge> at device 4.0 on pci0
>>isa0: <ISA bus> on isab0
>>atapci0: <VIA 82C686 ATA100 controller> port 0xd800-0xd80f at device
>>
> 4.1
> 
>>on pci0
>>ata0: at 0x1f0 irq 14 on atapci0
>>uhci0: <VIA 83C572 USB controller> port 0xd400-0xd41f irq 5 at device
>>4.2 on pci0
>>usb0: <VIA 83C572 USB controller> on uhci0
>>usb0: USB revision 1.0
>>uhub0: VIA UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
>>uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
>>ugen0: WINBOND W9967CF, rev 1.10/1.10, addr 2
>>uhci1: <VIA 83C572 USB controller> port 0xd000-0xd01f irq 5 at device
>>4.3 on pci0
>>usb1: <VIA 83C572 USB controller> on uhci1
>>usb1: USB revision 1.0
>>uhub1: VIA UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
>>uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
>>chip1: <VIA 82C686 ACPI interface> at device 4.4 on pci0
>>pcm0: <CMedia CMI8738> port 0xa400-0xa4ff irq 10 at device 5.0 on pci0
>>pcm1: <Creative EMU10K1> port 0xa000-0xa01f irq 7 at device 10.0 on
>>
> pci0
> 
>>atapci1: <Promise TX2 ATA100 controller> port
>>0x8000-0x800f,0x8400-0x8403,0x8800-0x8807,0x9000-0x9003,0x9400-0x9407
>>mem 0xe5800000-0xe5803fff irq 10 at device 11.0 on pci0
>>ata2: at 0x9400 on atapci1
>>ata3: at 0x8800 on atapci1
>>orm0: <Option ROMs> at iomem 0xc0000-0xcb7ff,0xcc000-0xcdfff on isa0
>>fdc0: direction bit not set
>>fdc0: cmd 3 failed at out byte 1 of 3
>>atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> at port 0x60,0x64 on isa0
>>atkbd0: <AT Keyboard> flags 0x1 irq 1 on atkbdc0
>>kbd0 at atkbd0
>>psm0: <PS/2 Mouse> irq 12 on atkbdc0
>>psm0: model Generic PS/2 mouse, device ID 0
>>vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on
>>isa0
>>sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
>>sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
>>sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0
>>sio0: type 16550A
>>sio1 at port 0x2f8-0x2ff irq 3 on isa0
>>sio1: type 16550A
>>ata0-master: DMA limited to UDMA33, non-ATA66 compliant cable
>>ad0: 58644MB <Maxtor 5T060H6> [119150/16/63] at ata0-master UDMA33
>>ad1: 6149MB <QUANTUM FIREBALL SE6.4A> [13328/15/63] at ata0-slave
>>
> UDMA33
> 
>>ad4: 12416MB <QUANTUM FIREBALL CR13.0A> [25228/16/63] at ata2-master
>>UDMA66
>>Mounting root from ufs:/dev/ad1s1a
>>
>>And when I do a "cat /dev/dsp" it returns with:
>>
>>pcm1: record interrupt timeout, channel dead
>>bathory# Jan 31 22:26:41 bathory /kernel: pcm1: record interrupt
>>timeout, channe
>>l dead
>>Jan 31 22:26:41 bathory /kernel: pcm1: record interrupt timeout,
>>
> channel
> 
>>dead
>>Why does it do this?
>>Windows, not worth the CD its burned on.
>>-Remington
>>
>>
>>
>>
>>To Unsubscribe: send mail to majordomo@FreeBSD.org
>>with "unsubscribe freebsd-questions" in the body of the message
>>
> 
> 
> 
> 
> To Unsubscribe: send mail to majordomo@FreeBSD.org
> with "unsubscribe freebsd-questions" in the body of the message
> 
> 






To Unsubscribe: send mail to majordomo@FreeBSD.org
with "unsubscribe freebsd-questions" in the body of the message




Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?000001c1ab64$93361940$84038bd8>