Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sun, 22 Mar 2009 20:23:06 +0300
From:      Anonymous <swell.k@gmail.com>
To:        Pieter de Goeje <pieter@degoeje.nl>
Cc:        freebsd-current@freebsd.org, Andrew Thompson <thompsa@freebsd.org>, Hans Petter Selasky <hselasky@c2i.net>
Subject:   Re: usbconfig / hal-device no longer lists usb devices
Message-ID:  <867i2hmpz9.fsf@gmail.com>
References:  <200903211448.28590.pieter@degoeje.nl> <200903221541.44336.pieter@degoeje.nl> <20090322161830.GA78270@citylink.fud.org.nz> <200903221754.26871.pieter@degoeje.nl>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Pieter de Goeje <pieter@degoeje.nl> writes:

> On Sunday 22 March 2009 17:18:30 Andrew Thompson wrote:
>> On Sun, Mar 22, 2009 at 03:41:44PM +0100, Pieter de Goeje wrote:
>> > On Sunday 22 March 2009 05:24:01 Andrew Thompson wrote:
>> > > On Sun, Mar 22, 2009 at 01:52:54AM +0100, Pieter de Goeje wrote:
>> > > > On Sunday 22 March 2009 01:03:31 Andrew Thompson wrote:
>> > > > > On Sun, Mar 22, 2009 at 02:52:33AM +0300, Anonymous wrote:
>> > > > > > > I added a bunch of printf()s to libusb, specifically
>> > > > > > > ugen20_enumerate(). Both ugen0.2 and ugen1.2 failed at ioctl(f,
>> > > > > > > USB_GET_PLUGTIME, &plugtime) because it returned EINVAL. The
>> > > > > > > ugenX.2 files were opened successfully.
>> > > > > > >
>> > > > > > > At this point it looks like the problem lies somewhere in the
>> > > > > > > kernel, which makes it a lot harder for me to debug.
>> > > > > >
>> > > > > > Can you try to back out r189906? Doing so makes my keyboard to
>> > > > > > appear in usbconfig output again. Here is a ktrace diff for
>> > > > > > `usbconfig -u 0 -a 3'.
>> > > >
>> > > > I'll give it a shot. It's rather late so the results will probably
>> > > > have to wait until tomorrow.
>> >
>> > That didn't make a difference.
>>
>> Does this fix it for you?
>>
>> http://people.freebsd.org/~thompsa/usb_dev.diff
>
> Yes! Excellent, thank you :-)

And for me, too.

my dmesg + hw.usb2.dev.debug=5 when running `usbconfig' without applying
the patch - http://pastebin.com/m2e1db504



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?867i2hmpz9.fsf>