Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sat, 07 Jul 2007 22:15:42 -0500
From:      Tim Daneliuk <tundra@tundraware.com>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Enabling A Serial Port On 6.2
Message-ID:  <469056DE.40902@tundraware.com>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
System is FreeBSD 6.2-STABLE.

I've added this to /etc/ttys:

   ttyd0   "/usr/libexec/getty dial.115200"        unknown on insecure

And this to gettytabs:

   dial.115200:\
         :np:to#30:hw:sp#115200:pp=/etc/ppp/pppserv

But when I 'kill -HUP 1' no getty process on ttyd0 shows up in the ps listing.

dmesg | grep sio yields:

   ioapic0 <Version 2.0> irqs 0-23 on motherboard
   acpi_hpet0: <High Precision Event Timer> iomem 0xfed00000-0xfed003ff on acpi0
   usb0: USB revision 1.0
   usb1: USB revision 1.0
   usb2: USB revision 1.0
   usb3: USB revision 1.0
   usb4: EHCI version 1.0
   usb4: USB revision 2.0
   sio0: <16550A-compatible COM port> port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on acpi0
   sio0: type 16550A
   sio1: configured irq 3 not in bitmap of probed irqs 0
   sio1: port may not be enabled

Looking into /dev, I see:

   crw-------  1 root  wheel  -   0,  50 Jul  7 14:46 /dev/ttyd0
   crw-------  1 root  wheel  -   0,  51 Jul  7 14:46 /dev/ttyd0.init
   crw-------  1 root  wheel  -   0,  52 Jul  7 14:46 /dev/ttyd0.lock


This all used to work swell under 4.x, so what am I missing.  I've got a modem
connected to the port in question and I've tried resetting it and re-initing.
No luck.

Ideas? (And TIA)
-- 
----------------------------------------------------------------------------
Tim Daneliuk     tundra@tundraware.com
PGP Key:         http://www.tundraware.com/PGP/




Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?469056DE.40902>