Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Thu, 19 Nov 2020 09:38:54 -0500
From:      "James B. Byrne" <byrnejb@harte-lyne.ca>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Firefox - No audio
Message-ID:  <642cdfb9963fef55d696c28e28d28622.squirrel@webmail.harte-lyne.ca>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
FreeBSd-12.1p10

Firefox-82.0.1.

I have a system that has only basic VGA video on board and requires a separate
video card for anything else.  The card installed is an Nvidia.  I had to
switch the card from interrupt to polling in order to get a stable video player
in Firefox.  But now Firefox provides no audio.

On the same system both MPlayer and Chromium handle audio and video without
problem.  But these also worked before I switched from interrupt to polling.

The sysctl settings are:

sysctl -a | grep snd
device	snd_cmi
device	snd_csa
device	snd_emu10kx
device	snd_es137x
device	snd_hda
device	snd_ich
device	snd_via8233
hw.snd.maxautovchans: 16
hw.snd.default_unit: 2
hw.snd.version: 2009061500/amd64
hw.snd.default_auto: 1
hw.snd.verbose: 0
hw.snd.vpc_mixer_bypass: 1
hw.snd.feeder_rate_quality: 1
hw.snd.feeder_rate_round: 25
hw.snd.feeder_rate_max: 2016000
hw.snd.feeder_rate_min: 1
hw.snd.feeder_rate_polyphase_max: 183040
hw.snd.feeder_rate_presets: 100:8:0.85 100:36:0.92 100:164:0.97
hw.snd.feeder_eq_exact_rate: 0
hw.snd.feeder_eq_presets:
PEQ:16000,0.2500,62,0.2500:-9,9,1.0:44100,48000,88200,96000,176400,192000
hw.snd.basename_clone: 1
hw.snd.compat_linux_mmap: 0
hw.snd.syncdelay: -1
hw.snd.usefrags: 0
hw.snd.vpc_reset: 0
hw.snd.vpc_0db: 45
hw.snd.vpc_autoreset: 1
hw.snd.timeout: 5
hw.snd.latency_profile: 1
hw.snd.latency: 2
hw.snd.report_soft_matrix: 1
hw.snd.report_soft_formats: 1


sysctl -a | grep hdac
irq264: hdac0:143 @cpu0(domain0): 2412
irq282: hdac1:179 @cpu0(domain0): 57
dev.hdaa.1.%parent: hdacc1
dev.hdaa.0.%parent: hdacc0
dev.hdacc.1.%parent: hdac1
dev.hdacc.1.%pnpinfo: vendor=0x10ec device=0x0892 revision=0x03 stepping=0x02
dev.hdacc.1.%location: cad=0
dev.hdacc.1.%driver: hdacc
dev.hdacc.1.%desc: Realtek ALC892 HDA CODEC
dev.hdacc.0.%parent: hdac0
dev.hdacc.0.%pnpinfo: vendor=0x10de device=0x0051 revision=0x01 stepping=0x00
dev.hdacc.0.%location: cad=0
dev.hdacc.0.%driver: hdacc
dev.hdacc.0.%desc: NVIDIA (0x0051) HDA CODEC
dev.hdacc.%parent:
dev.hdac.1.polling: 1
dev.hdac.1.pindump: 0
dev.hdac.1.%parent: pci12
dev.hdac.1.%pnpinfo: vendor=0x1022 device=0x1457 subvendor=0x1849
subdevice=0x7893 class=0x040300
dev.hdac.1.%location: slot=0 function=3 dbsf=pci0:12:0:3
handle=\_SB_.PCI0.GP18.AZAL
dev.hdac.1.%driver: hdac
dev.hdac.1.%desc: AMD (0x1457) HDA Controller
dev.hdac.0.polling: 0
dev.hdac.0.pindump: 0
dev.hdac.0.%parent: pci10
dev.hdac.0.%pnpinfo: vendor=0x10de device=0x0e0f subvendor=0x3842
subdevice=0x3733 class=0x040300
dev.hdac.0.%location: slot=0 function=1 dbsf=pci0:10:0:1
dev.hdac.0.%driver: hdac
dev.hdac.0.%desc: NVIDIA (0x0e0f) HDA Controller
dev.hdac.%parent:

Can anyone shed some light as to why Firefox, and apparently only Firefox, has
such difficulties with the Nvida setup?  And provide some guidance on how to
deal with them.

-- 
***          e-Mail is NOT a SECURE channel          ***
        Do NOT transmit sensitive data via e-Mail
   Unencrypted messages have no legal claim to privacy
 Do NOT open attachments nor follow links sent by e-Mail

James B. Byrne                mailto:ByrneJB@Harte-Lyne.ca
Harte & Lyne Limited          http://www.harte-lyne.ca
9 Brockley Drive              vox: +1 905 561 1241
Hamilton, Ontario             fax: +1 905 561 0757
Canada  L8E 3C3




Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?642cdfb9963fef55d696c28e28d28622.squirrel>