Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Tue, 15 Jul 1997 15:18:31 +0300
From:      Nadav Eiron <nadav@barcode.co.il>
To:        sales@cambs.net
Cc:        freebsd-questions@FreeBSD.ORG
Subject:   Re: Cannon mount Root Problem
Message-ID:  <33CB6A97.10E5@barcode.co.il>
References:  <868966492.1412414.0@qunos.demon.co.uk>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Karl Gamble wrote:
> 
> Can anyone help me with the below problem.
> 
> Start
> -----------
> Probing for devices on the PCI BUS
> 
> PCI 0:0 Intel Corp  device = 0x7030 class=bridge (host) [no driver
> installed]
> 
> PCI 0:7 Intel Corp  device = 0x7000 class=bridge (isa) [no driver
> installed]
> 
> vga0 <vga-compatiable display> rev 195 on PCI 0:9
> 
> Panic cannot mount root
> -----------
> END
> 
> The first line I believe is my IDE controller (PCI) on board
> the second is a WIN-TV card, which is used in windows 95  (ISA)

It's not, and it's probably not related to your problem either.

> 
> Do I need a new machine in other words to use this

Probably not.

> 
> how do I get it to mount root??

To answer that we need to know things about your computer. The very
basic things are:

1. Configuration of disks (types, partitions, etc.).
2. Version of FreeBSD you're using

If you've installed FreeBSD on an IDE disk that's connected as the
master on the secondary controller, you may be able to boot by giving
1:wd(2,a)/kernel at the Boot: prompt. If your configuration differs from
that, please tell us what it is.

> 
> Karl Gamble
> Technical Manager
> Crownhill Associaters Limitd
> The Old Bakery
> New Barns Road
> Ely
> Cambridgeshire
> CB7 4PW
Nadav



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?33CB6A97.10E5>