Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Fri, 14 Sep 2018 14:15:31 +0000
From:      Lorenzo Salvadore <phascolarctos@protonmail.ch>
To:        FreeBSD Questions <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   Re: No Sound
Message-ID:  <dwOm4Ax5ZEFvopY8kELUX6mfnQn0-Xz7W0PB2LOEUSe9rxujxpIHU-6Dvt6f469Iiiv6xF5D9dNFdPOq4i3rDi_kMjXr1y-4tMUvOjvlF4o=@protonmail.ch>
In-Reply-To: <5065116.8gLySxXtyI@chameleon.friedrich.org>
References:  <5065116.8gLySxXtyI@chameleon.friedrich.org>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
> I have a new HP Slimline Desktop 290-p0014 which features an Intel i7-870=
0.
> running
> FreeBSD Chameleon.friedrich.org 11.2-RELEASE FreeBSD 11.2-RELEASE #2: Thu=
 Sep
> 13 12:15:36 EDT 2018 root@Chameleon.friedrich.org:/usr/obj/usr/src/sys/
> CHAMELEON amd64
>
> with snd_hda devices:
> Installed devices:
> pcm0: <Realtek ALC671 (Rear Analog)> (play/rec)
> pcm1: <Realtek ALC671 (Analog)> (play/rec)
> pcm2: <Intel Kabylake (HDMI/DP 8ch)> (play) default
> No devices installed from userspace.
> I tried cdcontrol -f dev/cd0 play 1.

 I assume you wrote "/dev/cd0" instead of "dev/cd0" and that a cd is indeed
inserted.
Are you trying to listen to it from speakers of from headphones? Many times=
,
headphones are badly configured by default and need a little work from user=
s.
Do you hear sound with headphones detached?

Output of "mixer" command could help.

Lorenzo Salvadore.



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?dwOm4Ax5ZEFvopY8kELUX6mfnQn0-Xz7W0PB2LOEUSe9rxujxpIHU-6Dvt6f469Iiiv6xF5D9dNFdPOq4i3rDi_kMjXr1y-4tMUvOjvlF4o=>