Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Tue, 17 Nov 2009 06:43:03 +0100
From:      Sabine Baer <baerks@t-online.de>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: No /dev/da0
Message-ID:  <20091117054303.GB1295@amd.catfish.ddns.org>
In-Reply-To: <20091116015659.GA77360@orange.esperance-linux.co.uk>
References:  <20091115181114.GA1295@amd.catfish.ddns.org> <20091116015659.GA77360@orange.esperance-linux.co.uk>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
On Mon, Nov 16, 2009 at 01:56:59AM +0000, Frank Shute wrote:
 
[...]

> Have you tried playing around with camcontrol(8)?

Yes, but the only effect was a freezing controlling terminal.
Only
# camcontrol devlist
<MATSHITA DMC-FX8 0100>            at scbus0 target 0 lun 0
(da0,pass0)
#
Shutting down the system I can read "Some processes wouldn't die" 

> Maybe after you've plugged it in, try:
> 
> # camcontrol load 0:0:0
> 
> then:
> 
> # camcontrol devlist
> 
> and then try mounting it if it shows up given the above command.
> 
> Sometimes, you have to:
> 
> # camcontrol stop 0:0:0
> # camcontrol rescan 0:0:0
> # camcontrol load 0:0:0
> 
> to get it to behave.
> 
> Before unplugging it, unmount it and then:
> 
> # camcontrol eject 0:0:0

Thank You. Might be I did a mistake, but now even /dev/pass0 has gone.

Sabine

-- 
Le cardinal CÚsar Baronius avait raison: "Le Saint-Esprit nous apprend
comment aller au ciel et non pas comment va le ciel".
                                                    (Kardinal Poupard) 



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20091117054303.GB1295>