Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Wed, 29 Jun 2011 21:15:18 +0200 (CEST)
From:      =?ISO-8859-1?Q?Trond_Endrest=F8l?= <Trond.Endrestol@fagskolen.gjovik.no>
To:        Dick Hoogendijk <dick@nagual.nl>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: mountroot
Message-ID:  <alpine.BSF.2.00.1106292113090.47357@mail.fig.ol.no>
In-Reply-To: <4E0B7221.8030206@nagual.nl>
References:  <4E0B7221.8030206@nagual.nl>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
  This message is in MIME format.  The first part should be readable text,
  while the remaining parts are likely unreadable without MIME-aware tools.

--2055831798-804895161-1309374918=:47357
Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8BIT

On Wed, 29 Jun 2011 20:42+0200, Dick Hoogendijk wrote:

> I'm a little desperade. I installed a mirrored ZFS freebsd system in 
> a VM the other day and all went well. Now I did the same procedure 
> on a real systrem with two drives and I can't get the system to boot 
> properly. Everytime it halts at the mountroot prompt. If I manually 
> put zfs:zroot at the prompt the system boots to the login screen. I 
> checked the /etc/rc.conf and the /boot/loader.conf for syntax errors 
> but all seems well. What on earth can be the cause of this 
> behaviour? What do I check? Help?

Have you specified a bootfs?

E.g.:

  zpool set bootfs=zroot zroot

-- 
----------------------------------------------------------------------
Trond Endrestøl                  | Trond.Endrestol@fagskolen.gjovik.no
ACM, NAS, NUUG, SAGE, USENIX     |    FreeBSD 8.2-STABLE & Alpine 2.00
--2055831798-804895161-1309374918=:47357--



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?alpine.BSF.2.00.1106292113090.47357>