Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Fri, 22 Nov 2013 17:20:58 +0200
From:      Vitaly Magerya <vmagerya@gmail.com>
To:        Jilles Tjoelker <jilles@stack.nl>,  Konstantin Belousov <kostikbel@gmail.com>
Cc:        freebsd-hackers@freebsd.org, davidxu@freebsd.org, threads@freebsd.org
Subject:   Re: Problem with signal 0 being delivered to SIGUSR1 handler
Message-ID:  <528F765A.8040306@gmail.com>
In-Reply-To: <20131122133553.GA28457@stack.nl>
References:  <528DFEE6.6020504@gmail.com> <20131121211546.GQ59496@kib.kiev.ua> <20131122133553.GA28457@stack.nl>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
On 11/22/2013 15:35, Jilles Tjoelker wrote:
> This patch fixes the problem for me on stable/9 and head.
> 
> Index: lib/libthr/thread/thr_sig.c
> ===================================================================
> --- lib/libthr/thread/thr_sig.c	(revision 258178)
> +++ lib/libthr/thread/thr_sig.c	(working copy)
> @@ -326,12 +326,12 @@ check_deferred_signal(struct pthread *curthread)
>  	uc_len = __getcontextx_size();
>  	uc = alloca(uc_len);
>  	getcontext(uc);
> -	if (curthread->deferred_siginfo.si_signo == 0)
> -		return;
>  	__fillcontextx2((char *)uc);
>  	act = curthread->deferred_sigact;
>  	uc->uc_sigmask = curthread->deferred_sigmask;
>  	memcpy(&info, &curthread->deferred_siginfo, sizeof(siginfo_t));
> +	if (curthread->deferred_siginfo.si_signo == 0)
> +		return;
>  	/* remove signal */
>  	curthread->deferred_siginfo.si_signo = 0;
>  	handle_signal(&act, info.si_signo, &info, uc);
> 

I can confirm that this also solves the problems I'm seeing.



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?528F765A.8040306>