Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sat, 28 Dec 2013 06:14:14 +0800
From:      Erich Dollansky <erichsfreebsdlist@alogt.com>
To:        Lokadamus <lokadamus@gmx.de>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: Probs with FreeBSD 10- Beta/ RC and Xorg
Message-ID:  <20131228061414.2bc6aef3@X220.alogt.com>
In-Reply-To: <52BDC486.1060901@gmx.de>
References:  <52BDC486.1060901@gmx.de>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Hi,

On Fri, 27 Dec 2013 19:18:46 +0100
Lokadamus <lokadamus@gmx.de> wrote:

> Hi all,
> 
> I've made a clean install with FreeBSD 10.0-Beta1, updatet it to
> Beta2 and run it some weeks.
> Last week i see that RC2 was out and i made an upgrade.
> After that, i can't start xorg.
> For my graphiccard Intel i945GM i get the errormessage (see
> attachment Xorg.0.log-Beta2):
> EE) intel(0): Couldn't allocate video memory
> 
> So i made a new installation with Beta1, install xorg, put hald and
> dbus in rc.conf and can't use
> mouse or keyboard.
> I see that hald isn't running.
> Its missing __bsd_iconvs as a dependency from libglib2.0.so
> 
> Someone an idea what i can do?

I also did a fresh Install with BETA1 but installed the ports from
source and did not have problems. But I installed hal by hand as it was
not pulled in (if I remember right).

I suggest an upgrade to RC3 via sources and a manual install of the
ports required.

> I think, i will install FreeBSD 9.2

You could face the same problem.

Erich



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20131228061414.2bc6aef3>