Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Fri, 27 Dec 2013 23:50:55 +0100
From:      Lokadamus <lokadamus@gmx.de>
To:        Erich Dollansky <erichsfreebsdlist@alogt.com>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: Probs with FreeBSD 10- Beta/ RC and Xorg
Message-ID:  <52BE044F.6090800@gmx.de>
In-Reply-To: <20131228061414.2bc6aef3@X220.alogt.com>
References:  <52BDC486.1060901@gmx.de> <20131228061414.2bc6aef3@X220.alogt.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Am 27.12.2013 23:14, schrieb Erich Dollansky:
> Hi,
>
> On Fri, 27 Dec 2013 19:18:46 +0100
> Lokadamus <lokadamus@gmx.de> wrote:
>
>> Hi all,
>>
>> I've made a clean install with FreeBSD 10.0-Beta1, updatet it to
>> Beta2 and run it some weeks.
>> Last week i see that RC2 was out and i made an upgrade.
>> After that, i can't start xorg.
>> For my graphiccard Intel i945GM i get the errormessage (see
>> attachment Xorg.0.log-Beta2):
>> EE) intel(0): Couldn't allocate video memory
>>
>> So i made a new installation with Beta1, install xorg, put hald and
>> dbus in rc.conf and can't use
>> mouse or keyboard.
>> I see that hald isn't running.
>> Its missing __bsd_iconvs as a dependency from libglib2.0.so
>>
>> Someone an idea what i can do?
> I also did a fresh Install with BETA1 but installed the ports from
> source and did not have problems. But I installed hal by hand as it was
> not pulled in (if I remember right).
>
> I suggest an upgrade to RC3 via sources and a manual install of the
> ports required.
Compile xorg from ports needs 2 days to compile on my old P4- 3GHz. This 
is not an Option. :(
>> I think, i will install FreeBSD 9.2
> You could face the same problem.
Only when xorg is updated to the same version as in FreeBSD 10 - RC2 or 
higher.
>
> Erich
>
Loka



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?52BE044F.6090800>