Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Thu, 31 Jul 2014 12:34:14 +0200
From:      Paul Blockhaus <paul@mueller-blockhaus.de>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   vlan address-aliassing not working
Message-ID:  <20140731123414.388112e1@paul-pc.mbnet.de>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Hello Guys,

recently I set up ezjail on my UTM and made aliasses for my vlan, so
far no problems, but after reboot the aliases for the vlans hasn't been
recreated, only for the physical non-vlan NICs.
Any Ideas why the aliases weren't created, is it my mistake?

Greetings Paul

my /etc/rc.conf:
hostname="utm"
keymap="german.iso.kbd"
ifconfig_re1="inet 192.168.0.2 netmask 255.255.255.0"
ifconfig_em0="inet 192.168.1.1 netmask 255.255.255.0"
vlans_em0="50 150"
ifconfig_em0_50="inet 192.168.2.1 netmask 255.255.255.0"
ifconfig_em0_150="inet 192.168.6.1 netmask 255.255.255.0"
wlans_ath0="wlan0"
create_args_wlan0="wlanmode hostap"
ifconfig_wlan0="inet 192.168.3.1 netmask 255.255.255.0 ssid mbnet mode
11ng channel 1" 
defaultrouter="192.168.0.1"
ifconfig_em0_alias0="inet 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0"
ifconfig_em0.50_alias0="inet 192.168.2.3 netmask 255.255.255.0"
ifconfig_em0_150_alias0="inet 192.168.6.2 netmask 255.255.255.0"
ifconfig_wlan0_alias0="inet 192.168.3.2 netmask 255.255.255.0"
sshd_enable="YES"
powerd_enable="YES"
dumpdev="AUTO"
dhcpd_enable="YES"
dhcpd_conf="/usr/local/etc/dhcpd.conf"
dhcpd_ifaces="em0 em0.50 wlan0 "
dhcpd_withumask="022"
dhcpd_chuser_enable="YES"
dhcpd_withuser="dhcpd"
dhcpd_withgroup="dhcpd"
dhcpd_devfs_enable="YES"
pf_enable="YES"
hostapd_enable="YES"
ftpproxy_enable="YES"
ezjail_enable="YES"
syslog_flags="-s -s"

--

Emails sind wie Postkarten, jeder kann sie lesen



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20140731123414.388112e1>