Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Fri, 7 Jun 2013 23:04:29 +0200
From:      Polytropon <freebsd@edvax.de>
To:        Fernando =?ISO-8859-1?Q?Apestegu=EDa?= <fernando.apesteguia@gmail.com>
Cc:        User Questions <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   Re: 9.1-RELEASE slow boot
Message-ID:  <20130607230429.a090ca0c.freebsd@edvax.de>
In-Reply-To: <CAGwOe2abbHsm6d-16GsohxrCW1fX42UVxUpDpx_cskETPdRCKA@mail.gmail.com>
References:  <CAGwOe2abbHsm6d-16GsohxrCW1fX42UVxUpDpx_cskETPdRCKA@mail.gmail.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
On Fri, 7 Jun 2013 19:38:34 +0200, Fernando Apestegu=EDa wrote:
> Since I updated to 9.1-RELEASE my boot process seems to stall for a
> while. Booting in verbose mode shows messages like these ones:
>=20
> Opening device da0 -> 6 (repeated like 30 times or so)
> Opening device da1 -> 6 (repeated like 30 times or so)
> Opening device da2 -> 6 (repeated like 30 times or so)
> Opening device da3 -> 6 (repeated like 30 times or so)
>=20
> Those devices correspond to my internal SD card reader that doesn't
> work on FreeBSD anyway. This seems some kind of probing right? I don't
> want to wait for those devices. What can I do to speed up booting? I
> didn't change my system settings either. Did anything related change
> in the kernel about probing these type of devices?

For comparable reasons in the past, I added the following
setting to my kernel configuration:

	options SCSI_DELAY=3D100

The default value is 5000. It's the delay in milliseconds
for the SCSI probe.



--=20
Polytropon
Magdeburg, Germany
Happy FreeBSD user since 4.0
Andra moi ennepe, Mousa, ...



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20130607230429.a090ca0c.freebsd>