Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sat, 28 Dec 2013 14:45:56 +0100
From:      Zsolt Udvari <udvzsolt@gmail.com>
To:        David Demelier <demelier.david@gmail.com>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: musicpd doesn't play musics
Message-ID:  <CADtCJqrRc_8t6Lde7+SF-+TDgfOWhVQ0n0nMHioiZc-2GqFP=w@mail.gmail.com>
In-Reply-To: <52BEC6B4.4050100@gmail.com>
References:  <CADtCJqp7nnMN6komPWUcqcBd_GYvCve-dsKKwirCxvqE4a88HA@mail.gmail.com> <52BE9F6F.5020603@gmail.com> <CADtCJqqrj6=S7p7eeWChtqYTVXYK+_ZbsZ2coROMPMNa7-quSQ@mail.gmail.com> <CADtCJqq3DcqnOGFEcoys7ZUbrKGXckaBVEy3g2tBtcC9kz+7QQ@mail.gmail.com> <52BEC6B4.4050100@gmail.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
musicpd -V:

Music Player Daemon 0.18.5

Copyright (C) 2003-2007 Warren Dukes <warren.dukes@gmail.com>
Copyright (C) 2008-2013 Max Kellermann <max@duempel.org>
This is free software; see the source for copying conditions. There is NO
warranty; not even MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.

Decoders plugins:
[mad] mp3 mp2
[dsdiff] dff
[dsf] dsf
[pcm]

Output plugins:
null fifo oss httpd recorder

Encoder plugins:
null lame wave

Archive plugins:
[bz2] bz2

Input plugins:
file archive curl

Playlist plugins:
extm3u m3u xspf pls asx rss soundcloud cue cue

Protocols:
file:// http:// https://


It seems it's ok (for me). My music files only mp3. Or is it any fault?



Logs after "mpc play":

Dec 28 14:43:18 [mpd] client: [7] opened from 127.0.0.1:55594
Dec 28 14:43:18 [mpd] client: [7] process command "play"
Dec 28 14:43:18 [mpd] client: [7] command returned 0
Dec 28 14:43:18 [mpd] client: [7] process command list
Dec 28 14:43:18 [mpd] client: process command "status"
Dec 28 14:43:18 [mpd] client: command returned 0
Dec 28 14:43:18 [mpd] client: process command "currentsong"
Dec 28 14:43:18 [mpd] client: command returned 0
Dec 28 14:43:18 [mpd] client: [7] process command list returned 0
Dec 28 14:43:18 [mpd] client: [7] closed


2013/12/28 David Demelier <demelier.david@gmail.com>:
> On 28/12/2013 11:54, Zsolt Udvari wrote:
>> Now I have six dsps:
>> /dev/dsp0.0 /dev/dsp0.1 /dev/dsp0.2 /dev/dsp0.3 /dev/dsp0.4 /dev/dsp0.5
>>
>> 2013/12/28 Zsolt Udvari <udvzsolt@gmail.com>:
>>> Thanks for your answer!
>>>
>>> 2013/12/28 David Demelier <demelier.david@gmail.com>:
>>>> Try to remove the device from audio_output. I personally have :
>>> First I've tried with the default musicpd.conf, without oss/device.
>>> Now I've tried again but it doesn't work :(
>>> Vlc has audio output, and I can hear youtube videos, etc. And "cat
>>> anyfile > /dev/dsp" produces some "melody".
>>> I think the problem is in musicpd (because other programs has voice).
>>>
>>> But I noticed a strange thing: I've /dev/dsp0.0, sometimes I've got
>>> /dev/dsp0.1 too, and now only /dev/dsp0.1 (without /dev/dsp0.0). Is it
>>> normal?
>>>
>>>>
>>>> audio_output {
>>>>         type            "oss"
>>>>         name            "My OSS Device"
>>>>         mixer_device    "/dev/mixer"
>>>>         mixer_control   "vol"
>>>> }
>>>>
>>>> And it works. Do you have any output at all? mplayer, vlc, or so?
>>>>
>>>> Regards
>>>>
>
> Show your musicpd options (musicpd -V) and take a look at your logs. I
> remember once that my files were in a format not compiled in but it was
> shown in the mpc list.
>
> Regards,
> David Demelier



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?CADtCJqrRc_8t6Lde7+SF-+TDgfOWhVQ0n0nMHioiZc-2GqFP=w>