Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sun, 04 Aug 2013 17:29:36 -0600
From:      Gary Aitken <vagabond@blackfoot.net>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: AMD Phenom II X4 temperature issues  (was Re: hardware monitor)
Message-ID:  <51FEE3E0.5080709@blackfoot.net>
In-Reply-To: <51FEE23D.3020402@blackfoot.net>
References:  <51FEBE38.2000202@blackfoot.net> <20130804231548.dbb1fd2e.freebsd@edvax.de> <51FEE23D.3020402@blackfoot.net>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
On 08/04/13 17:22, Gary Aitken wrote:
> Ok, so now I see that my cpu temperature shoots up pretty dang fast when a
> build is going on.
> 
> I'm running an AMD Phenom II X4 with the AMD-supplied fan in an 
> ASUS M4A89TD PRO / USB3 motherboard.
> 
> The system "works fine" unless I start a cpu-intensive build.
> If I leave it unattended, after some time the system shuts down abruptly.
> I'm guessing it's because of excessive cpu temperatures.
> 
> When doing port builds, or any cpu-intensive job, the temperature of the
> CPU goes from 45 to 50 in about 30 seconds.
>  
> I pretty much have to manually suspend and resume the build process
> to keep it down.  If I do that, I avoid the abrupt shutdown.
> 
> Needless to say, this makes unattended operation a non-starter...
> 
> Does anyone else have a similar setup they can provide me some related
> experience on?

BTW, the mobo temp stays down around 32.



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?51FEE3E0.5080709>