Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sun, 24 Nov 2013 13:44:16 -0800
From:      "Ronald F. Guilmette" <rfg@tristatelogic.com>
To:        freebsd-questions@freebsd.org, freebsd-ports@freebsd.org
Subject:   After updating ports, flash plugins for Firefox & Opera have gone AWOL
Message-ID:  <9486.1385329456@server1.tristatelogic.com>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help

Having gotten past all the difficulties that related to Perl, I have
finally managed to update essentially all of my installed ports.  (I
still have a small problem with the update for ffmpeg(2), but I'll
take that up later on.)

Unfortunately, after updating all my ports I find that I now have a
problem with the flash plugins for both Firefox and Opera... and I
could use some help solving these two problems.

After updating all my ports I have, among many many other things, all
of the following currently installed:

    firefox-25.0_1,1
    opera-12.16
    linux-f10-flashplugin-11.2r202.327_1
    nspluginwrapper-1.4.4_2
    opera-linuxplugins-12.16

(Note:  I use both Firefox and Opera, at different times for different
purposes.)

After updating my ports, I dutifully followed the instructions here for
updating the flash support in Firefox (as I have done, many times before):

   https://www.freebsd.org/doc/handbook/desktop-browsers.html

Specifically (and only) I executed this step:

   nspluginwrapper -v -a -u

This produced the following output:

  Auto-update plugins from /usr/local/lib/browser_plugins
  Looking for plugins in /usr/local/lib/browser_plugins
  Auto-update plugins from /usr/local/lib/browser_plugins/linux-f10-flashplugin
  Looking for plugins in /usr/local/lib/browser_plugins/linux-f10-flashplugin
  Auto-update plugins from /home/rfg/.mozilla/plugins
  Looking for plugins in /home/rfg/.mozilla/plugins

Then I quit and restarted Firefox.

Unfortunately, after these steps entering "about:plugins" in the Firefox
location bar now shows that I have -no- plugins installed.  Additionally,
upon visiting (in Firefox) a web page that I believe contains flash
material, I am getting a notification that I need to install the flash
plugin.

So, my questions:

1)  What did I do wrong?

2)  How can I correct the situation and get flash working with Firefox again?

Separately and additionally, Opera also now does not seem to believe that
it has any flash pulgin installed either.  Of course, I would like to
correct this problem also.



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?9486.1385329456>