Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Thu, 8 Feb 1996 16:46:28 GMT
From:      "Jon T. Ilko" <ilko@oclc.org>
To:        <freebsd-questions@FreeBSD.org>
Subject:   Configuring ATAPI CD-ROM
Message-ID:  <XFMail.960208164628.ilko@oclc.org>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help

I sent this question out previously:

>     I have a Gateway2000 P5-120, w/ x4 IDE cd-rom, running 
>FreeBSD 2.1 with the following options in the kernel:
>
>options                                  #Enable ATAPI support for IDE bus
>controller     wdc0     at isa? port "IO_WD1" bio irq 14 vector wdintr
>disk              wd0       at wdc0 drive 0
>device          wcd0                 #IDE CD-ROM
>
>     I run the script /dev/MAKEDEV wcd0 and it creates
>the file /dev/wcd0c, and when I try to mount it I get:
>
>pc40-203# mount /dev/wcd0c /cdrom
>/dev/wcd0c on /cdrom: Device not configured
> 
>     Is there somethig that I'm missing?  Can someone
>tell me how to mount this drive?
>                                                 Thanks

       I got a few comments to try mount _cd9660 and
mount -t cd9660.  It gives the same error.

       Does the cd-rom have to be the primary drive on the controller?
How can you tell if it is, and if not, how can I change it?

       I don't think my cdrom drive is being recognized, any idea why not?

 /kernel: fdc0 at 0x3f0-0x3f7 irq 6 drq 2 on isa
 /kernel: fdc0: NEC 72065B
 /kernel: fd0: 1.44MB 3.5in
 /kernel: wdc0 at 0x1f0-0x1f7 irq 14 flags 0xff804 on isa
 /kernel: wdc0: unit 0 (wd0): <WDC AC31000H>, 32-bit, multi-block-4, sleep-hack
 /kernel: wd0: 1033MB (2116800 sectors), 2100 cyls, 16 heads, 63 S/T, 512 B/S
 /kernel: 1 3C5x9 board(s) on ISA found at 0x300




Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?XFMail.960208164628.ilko>