Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sat, 17 Dec 2016 23:07:17 +0200
From:      Vladislav Prodan <universite@ukr.net>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: ZFS mount fails after upgrade to 11.0
Message-ID:  <1482008447.788498772.101qcjaz@frv34.fwdcdn.com>
In-Reply-To: <CA+4G5Kantxu+CH86VV3by4RRYRGBaV+GTR45z7X01+AED0CsOQ@mail.gmail.com>
References:  <CA+4G5Kantxu+CH86VV3by4RRYRGBaV+GTR45z7X01+AED0CsOQ@mail.gmail.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help


Hello
Compare the list of modules in the /boot/kernel and /boot/kernel.old
Show output: zpool status

 
 --- Original message ---
 From: "Erwan Legrand" <freebsd@erwanlegrand.com>
 Date: 17 December 2016, 19:45:34
  


> I am upgrading a FreeBSD 10.3 AMD64 system with a ZFS root to 11.0
> with freebsd-update. After the first reboot, mounting root fails with
> the following error:
> 
> """
> Solaris: NOTICE: cannot find the pool label for 'tank'
> Mounting from zfs:tank/root failed with error 5.
> """
> 
> Moreover, I can't type anything in the "mountroot>" prompt. My USB
> keyboard does not appear to be recognized at this point, although it
> worked with the boot loaded.
> 
> If I select the old kernel in the boot loader, the root filesystem is
> mounted successfully and the system boot as usual.
> 
> Any suggestions regarding how to debug/fix this?
> 
> Thanks,
> 
> Erwan Legrand


--
 Vladislav V. Prodan
 System & Network Administrator
 support.od.ua
 
 
 



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?1482008447.788498772.101qcjaz>