Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Wed, 27 Dec 2006 23:00:48 -0800
From:      Garrett Cooper <youshi10@u.washington.edu>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: mplayer configuration
Message-ID:  <45936BA0.7000300@u.washington.edu>
In-Reply-To: <20061228051636.60946.qmail@web53414.mail.yahoo.com>
References:  <20061228051636.60946.qmail@web53414.mail.yahoo.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Dr. Jennifer Nussbaum wrote:
> i used to use mplayer without a problem but i just upgraded it and
> now have problems--it doesnt work.
> 
> i can play audio files wiht xmms, but if i try to use mplayer i get an error
> "Could not open/initialize audio device -> no sound."
> 
> If i use gmplayer, it also doesnt work (same error) but i fooled around
> and saw that if i go to the Preferences configuration, and the Audio tab,
> and select the "oss" driver, it works. (Only for that sesssion, if i start it
> up again it doesnt work).
> 
> How do i get this set up to work properly. i didnt see anything in
> /usr/ports/UPDATING and i didnt change anything (nothing intentional
> anyway) that would make things stop.
> 
> Thanks!
> 
> Jen

I believe the right syntax is...

ao = oss

... in either "/usr/local/etc/mplayer.conf" (IIRC) or "~/,mplayer/config".

More options are revealed in man mplayer.

- -Garrett
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v2.0.1 (FreeBSD)
Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org

iD8DBQFFk2ugEnKyINQw/HARAlYyAJ4rN4vzOBNCeyXwr7IsC2EM+fbd+ACgrE6g
rtHLnhhiEAMZJgSvUgWbUzM=
=nTWb
-----END PGP SIGNATURE-----



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?45936BA0.7000300>