Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sat, 03 Nov 2012 15:32:55 +0100
From:      ds <dk-sk@skynet.be>
To:        Warren Block <wblock@wonkity.com>
Cc:        dk-sk@skynet.be, freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: ATI HD 4850 driver
Message-ID:  <50952B17.5050503@skynet.be>
In-Reply-To: <alpine.BSF.2.00.1211021520280.40594@wonkity.com>
References:  <50943887.7080001@skynet.be> <alpine.BSF.2.00.1211021520280.40594@wonkity.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Hello,

I've just downloaded the dri-7.4.4,2.tbz from this link :

ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-9.0-release/graphics/

and the r600_dri.so driver is NOT included in the unpacked /lib/dri folder.

As I said, I had to copy the r600_dri driver from a working PCBSD 9.0 
system to make my ATI HD 4850 work.

kind regards,
Dirk

System information:

AMD phenom II X4 on Asus M4A77T/USB3 mainboard
4GB ddr3
Asus ATI 4850

FreeBSD 9.0 amd64
with blackbox window manager.


On 11/02/12 22:21, Warren Block wrote:
> On Fri, 2 Nov 2012, ds wrote:
>
>> I installed stellarium and the 3d acceleration of my ATI 4850 card
>> didn't work in FreeBSD 9.0. The /var/log/Xorg.0.log showed that AIGLX
>> could not load the r600_dri.so driver because it was missing in the
>> /usr/local/lib/dri/ folder.
>> So I recovered the r600_dri.so file from a PCBSD 9.0 installation and
>> copied it to my FreeBSD 9.0  /usr/local/lib/dri/ folder  and now my
>> 3d acceleration works. Are there plans to resolve this bug in FreeBSD
>> version 9.1 ?
>
> It's hard to say what happened on your system, but it works on others.
> The DRI libraries are installed by the graphics/dri port.
> Deinstalling, rebuilding, and reinstalling that port should create
> them.  If it does not, something else is wrong on that system.
>





Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?50952B17.5050503>