Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Tue, 6 May 2003 16:01:21 +0200
From:      CARTER Anthony <a.carter@cordis.lu>
To:        Eddy Ramos <e.ramos@deepground.com>, freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: XWindows on the run
Message-ID:  <200305061601.21792.a.carter@intrasoft.lu>
In-Reply-To: <000101c313d7$41543580$e20064c0@LAPTOP6>
References:  <000101c313d7$41543580$e20064c0@LAPTOP6>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
You have to install xwrapper to launch X using startX. It's in the FAQ. 
believe it is /usr/ports/x11/xwrapper...

Anthony

On Tuesday 06 May 2003 15:56, Eddy Ramos wrote:
> Sorry to say so, I am a bit disappointed with my fresh installation of
> FreeBSD Release 4.8 with X-Windows (KDE 3.1), because 'startx' simply
> won't work.
>
> Here's what is says during startup:
>
> 	Fatal server error:
> 	xf86EnableIO: Failed to open /dev/io for extended I/O
>
> 	X connection to :0.0 broken (explicit kill or server shutdown).
> 	xauth:  creating a new authority file /root/.Xauthority
> 	xauth: (argv):1: bad disply name ":0" in "remove" command
> 	xauth: (argv):1: bad disply name ":0" in "remove" command
> 	#
>
> Actually, I haven't done anything in particular but running the
> installation CD-Rom.
> Any suggestions how to get XWindows start?
>
> Eddy.
>
>
>
> _______________________________________________
> freebsd-questions@freebsd.org mailing list
> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
> To unsubscribe, send any mail to
> "freebsd-questions-unsubscribe@freebsd.org"



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?200305061601.21792.a.carter>