Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sat, 24 Aug 1996 12:12:00 -0600 (MDT)
From:      Brandon Gillespie <brandon@tombstone.sunrem.com>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Configuring CD Player..
Message-ID:  <Pine.BSF.3.91.960824120704.5926A-100000@tombstone.sunrem.com>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
The man pages are not too clear on what all is involved.  I have an IDE
CDROM drive, which shows up in the ATAPI probe.  I can mount the 2.1.5 
CDROM (just arrived yesterday :) without problem.  But I cant seem to get
either of the CD Players working.  xcdplayer (run as root) simply prints 
over and over 'Device not configured'.  workman simply reports 'no CD in 
drive' and will not change.

I can play musical CD's from Windows 95 (on the same system), but so far my
efforts in FreeBSD have been to no avail..

Hardware:

wdc1 at 0x170-0x177 irq 15 on isa
wdc1: unit 0 (atapi): <TOSHIBA CD-ROM XM-5402TA/3605>, removable, intr, iordis
wcd0: 689Kb/sec, 256Kb cache, audio play, 255 volume levels, ejectable tray
wcd0: 120mm audio disc loaded, unlocked

Running under 2.1.5-R

Does the sound card need to also be configured?  I have a PnP sound card 
which figures itself out in Windows95, but which I cant get to work in 
FreeBSD (its a MediaSound card, which emulates Sound Blaster Pro).  I was 
hoping the CD Players bypassed the sound card (other than playing through 
it).

-Brandon Gillespie



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?Pine.BSF.3.91.960824120704.5926A-100000>