Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Mon, 6 Feb 95 9:52:15 MST
From:      terry@cs.weber.edu (Terry Lambert)
To:        hughes@napa.eng.uop.edu (Ken Hughes)
Cc:        freebsd-questions@freefall.cdrom.com
Subject:   Re: XF86config configuration problem on a DEC VENTURIS 4100
Message-ID:  <9502061652.AA05633@cs.weber.edu>
In-Reply-To: <9502061551.AA07614@napa.eng.uop.edu> from "Ken Hughes" at Feb 6, 95 07:51:32 am

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
> >  Hi I am very worried that my graphics card is going to cause problems.
> >    
> >  It is an S3 TRIO 32/64 - I believe !
> >    
> >  probe detects an S3 graphics adapter
> >   mmio_928, s3_generic
> >    
> >  but complains about unknown S3 chipset 
> >   chip_id = 0xe1
> >    
> >  can anyone help me ?
> 
> The problem is the XFree86-3.1 S3 server does not support the S3 Trio
> chipset; this should be corrected in the 3.1.1 release.  In the meantime,
> you can use the SVGA server to make the card work.

I think lying about the "Chipset" to the S3 server may also work; you
will probably need a couple other options to disable some advanced features
as well.

The "Chipset" option should be covered in the man page.

I could be wrong; if so, wait for 3.1.1 and use SVGA meanwhile.


					Terry Lambert
					terry@cs.weber.edu
---
Any opinions in this posting are my own and not those of my present
or previous employers.



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?9502061652.AA05633>