Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sat, 5 Mar 2011 00:30:56 +0000
From:      RW <rwmaillists@googlemail.com>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: "portmaster -a" command fails - *** Error code 1
Message-ID:  <20110305003056.0b3c14fc@gumby.homeunix.com>
In-Reply-To: <4D71316C.9040505@qeng-ho.org>
References:  <AANLkTimk=midcRap61NHSWjVPoU241EGaurbQTEw=Azc@mail.gmail.com> <C9967A30.F2A4%fsb@thefsb.org> <AANLkTinXTbm5sV39+tr+RnTk=VzFYRjk_ruNWLzLiPKb@mail.gmail.com> <4D711EE0.9010909@qeng-ho.org> <AANLkTimroD1Yw+9tENp4r8QK3nSZvh4wpUZ0JWbB9GHH@mail.gmail.com> <4D71316C.9040505@qeng-ho.org>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
On Fri, 04 Mar 2011 18:37:32 +0000
Arthur Chance <freebsd@qeng-ho.org> wrote:

> On 03/04/11 17:36, Ed Flecko wrote:
> > Thanks Aurthur.
> >
> > :-)
> >
> > It's funny...I DID what it asks and it still didn't work (make
> > deinstall, etc.).
> ...
> > Apparently, I installed it from a package, so I did a pkg_delete
> > automake and then started my portmaster -a again and it seems to be
> > running fine.
> 
> Ah, the third option which I forgot to mention. It's always the
> option one forgets to mention that works.
> 
> In theory package install and port install are supposed to be the
> same (modulo config options). In practice there are odd cases, and
> automake seems to provoke them. Thinking back, I've had to pkg_delete
> it before now in order to upgrade, and I always install from ports.

It's not really a matter of ports verses packages, a make deinstall
calls pkg_delete. 

The suggestion  "You may wish to ``make deinstall'' and install this
port again..." shouldn't be taken too seriously, since it just a
standard response to a  make install on an already installed port. It
probably fails because what's needed is to delete the package, not
delete and reinstall.







Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20110305003056.0b3c14fc>