Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sun, 5 Jul 2009 22:38:59 +0200
From:      Atheer Elobadi <atheer.elobadi@gmail.com>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Fwd: can't get atheros ar2413 to connect under freebsd 7.2
Message-ID:  <9a537e0c0907051338o5c551489kcffee9d59f60e83c@mail.gmail.com>
In-Reply-To: <9a537e0c0907051027u59d8949cw7f4abffca76d9c51@mail.gmail.com>
References:  <9a537e0c0907031944h66e783fdsfccc832aa9e4fa80@mail.gmail.com> <4ad871310907050624o4467dbf0n756c8c6b99b9d3eb@mail.gmail.com> <9a537e0c0907050751p505a66ack42f95b247eb9e6c1@mail.gmail.com> <9a537e0c0907051027u59d8949cw7f4abffca76d9c51@mail.gmail.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
please .. someone ..

---------- Forwarded message ----------
From: Atheer Elobadi <atheer.elobadi@gmail.com>
Date: Sun, Jul 5, 2009 at 7:27 PM
Subject: Fwd: can't get atheros ar2413 to connect under freebsd 7.2
To: freebsd-questions@freebsd.org




---------- Forwarded message ----------
From: Atheer Elobadi <atheer.elobadi@gmail.com>
Date: Sun, Jul 5, 2009 at 4:51 PM
Subject: Re: can't get atheros ar2413 to connect under freebsd 7.2
To: Glen Barber <glen.j.barber@gmail.com>


output from 'ifconfig ath0':

ath0: flags=8843<UP, BROADCAST, RUNNING, SIMPLEX, MULTICAST> metric 0 mtu
1500
         ether "00:19:7d:be:8c:65
media: IEEE 802.11 Wireless thernet autoselect (autoselect)
status: no carrier
ssid "" channel 13 (2472 Mhz 11g)
authmode open privacy OFF txpower 31.5 bmiss 7 scanvalid 60 bgscan
bgscanintvl 300 mgscanidle 250 roam:rssi11g 7 roam: rate11g 5
protmode CTS burst bintval 0

when 'ifconfig ath0 authmode wpa' :
ieee80211_load_module: load the wlan_xauth module by hand for now.
ifcondif: SIOCS80211: Invalid argument

i tried to 'kldload wlan_xauth' then 'ifconfig ath0 authmode wpa': (i don't
know if this is necessary)
then 'ifconfig ath0' :

ath0: flags=8843<UP, BROADCAST, RUNNING, SIMPLEX, MULTICAST> metric 0 mtu
1500
         ether "00:19:7d:be:8c:65
         media: IEEE 802.11 Wireless thernet autoselect (autoselect)
         status: no carrier
          ssid "" channel 13 (2472 Mhz 11g)
        authmode 802.1x privacy MIXED deftxkey UNDEF txpower 31.5 bmiss 7
        scanvalid 60 bgscan bgscan bgscanintvl 300 mgscanidle 250
roam:rssi11g 7
        roam: rate11g 5 protmode CTS burst bintval 0


**


On Sun, Jul 5, 2009 at 3:24 PM, Glen Barber <glen.j.barber@gmail.com> wrote:

> On Fri, Jul 3, 2009 at 10:44 PM, Atheer Elobadi<atheer.elobadi@gmail.com>
> wrote:
> > hello,
> > I've been trying to set my wireless card under Freebsd 7.2-RELEASE, but
> no
> > success (it worked fine on 7.0).. would appreciate some advice
> >
> >
> > in /boot/loader.conf:
> >
> > if_ath_load="YES"
> > wlan_tkip_load="YES"
> > wlan_scan_ap_load="YES"
> > wlan_scan_sta_load="YES"
> >
> >
> > in: /etc/wpa_supplicant.conf:
> >
> > network={
> >     ssid="Myssid"
> >     key_mgmt=WPA-PSK
> >     psk="MySharedPhrase"
> > }
> >
> >
> > and in /etc/rc.conf:
> >
> > ifconfig_ath0="WPA DHCP"
> >
> >
> > then i run    /etc/rc.d/netif start
> > it gives up....
> >
>
> Is wpa_supplicant running?
>
> > ** by the way.. ifconfig ath0 up scan    gives nothing..  not even an
> error
> > message.. what shall i do ??
> >
>
> What is the output from `ifconfig ath0' ?
>
>
> --
> Glen Barber
>



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?9a537e0c0907051338o5c551489kcffee9d59f60e83c>