Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Wed, 18 Mar 2009 14:05:55 +0800
From:      Ruel Luchavez <ruel.freebsd@gmail.com>
To:        "freebsd-questions@freebsd.org" <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   RAID 1 failure
Message-ID:  <ee9dc2b40903172305j729ce6d1k16ffc3a051dcc8a6@mail.gmail.com>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Hello..

Hope there is some one out here can fix my problem.

I have fresh installed FreeBSD 7.1 on my IBM system X3100 server (2 160GB
hard drive), I have decided to do a RAID1 by using the steps
on the handbook :

http://www.freebsd.org/doc/en/books/handbook/geom-mirror.html

as the site stated you have to enable the loading of the geom_mirror.ko
kernel module during the system intialization
by putting

#echo 'geom_mirror_load="YES"' >> /boot/loader.conf

UNFORTUNATELY, I forgot that steps now I'm facing a problem how to correct
it where in after I  restart the machine the system refuse to boot, I'm
stack on this loading:

F1 FreeBSD
F5 Drive 1

Default:F1

BTX loader 1.00 BTX version is 1.02
Consoles: Internal video/keyboard
Bios drive C: is disk 0
Bios drive D: is disk 1
Bios 631KB/2094592KB available memory

FreeBSD i386 bootstrap loader, Revision 1.1
(root@logan.case.buffalo.edu Thu Jan 1 09:55:10 UTC 2009)
Loading /boot/defaults/loader.cof



Do you have any idea how to do it?
Hope there is...



FreeBSd Rock all the time....



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?ee9dc2b40903172305j729ce6d1k16ffc3a051dcc8a6>