Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sat, 21 Jan 2012 00:02:53 +1000
From:      Da Rock <freebsd-questions@herveybayaustralia.com.au>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   [SOLVED] A quick fix for Firefox mailto: issues
Message-ID:  <4F19740D.7030903@herveybayaustralia.com.au>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
I don't know who else has come across this, or who even uses this 
particular combination of firefox and thunderbird. I use it for the sake 
of my users, so its just easier to be a roman in rome. I have setup 
IceWM as the standard though.

In firefox when one clicks on a mailto: link it fails to work (default). 
After searching for hours and googling my brains out, changing settings 
and what not with zero success, the final answer was ridiculously 
simple: Manually set the mail command. Default doesn't work (for 
whatever reason- probably due to gnome or the lack of).

To make things all right in the world click (on the menu bar in 
firefox): edit->preferences. Click the applications tab on the popup 
window, and look for mailto: and select "use other" and pick the mailer 
of your choice.

Forget all the about:config settings and the other crap out there- it 
simply doesn't work. It probably has to do with the infiltration of 
gnome (and linuxisms), but the long and the short of it is it doesn't 
work for FreeBSD. This does.

HTH someone in need (probably using google a month from now...) :)



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?4F19740D.7030903>