Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Fri, 25 Sep 2009 08:32:22 -0400
From:      William Bulley <web@umich.edu>
To:        Giuseppe Pagnoni <gpagnoni@gmail.com>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: dbus/hal in freebsd 7.2 hangs X11
Message-ID:  <20090925123222.GA1176@itcom245.staff.itd.umich.edu>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
According to Giuseppe Pagnoni <gpagnoni@gmail.com> on Fri, 09/25/09 at 03:32:
> 
> I am trying to use hal/dbus on a i386 machine with FreeBSD 7.2 (ports
> updated to the latest tree snapshot as of yesterday), but despite
> spending a full day looking up the handbook, faq, and google, I cannot
> make it work properly.  More specifically, when I  use either xfce4 or
> xmonad after having enabled dbus/hald in rc.conf:
> 
> hald_enable="YES"
> dbus_enable="YES"
> 
> both window managers become very unresponsive and hang as if hal was
> trying to access/mount something.  For example, the terminal may take
> *seconds* to display typed in characters and in xfce if you click on
> the desktop icons for home directory etc., they don't open up at all
> in the thunar file manager (they do though, if you right click on them
> and choose 'open').

I, too, have seen this same problem, but with OpenMotif (mwm) as my
window manager.  I have solved the problem by changing the lines:

dbus_enable="YES"
hald_enable="YES"

to

dbus_enable="NO"
hald_enable="NO"

in my /etc/rc.conf file.  This makes things in xorg-7.4_2 and open-motif-2.2.3_6
and 7.2-STABLE FreeBSD 7.2-STABLE #0: Tue Sep 15 14:33:54 EDT 2009 work for me.

Regards,

web...

--
William Bulley                     Email: web@umich.edu

72 characters width template ----------------------------------------->|



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20090925123222.GA1176>