Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Tue, 30 Oct 2001 11:25:49 -0500
From:      "J." <imaginetrix@mediaone.net>
To:        <questions@freebsd.org>
Subject:   Firewall/Nat doesn't work after upgrade from 4.1.1 to 4.4
Message-ID:  <000001c1615f$8a401f10$f86a1f42@billdumm.net>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Hi all;

I had this setup running perfectly for 18 months

It worked for 12 months with a static ip and 6 motnhs on dhcp

I just updated my system from 4.1.1 to 4.4: all builds, kernel, =
mergemaster
and /stand/sysinstall completed.

I have tried to use the same cfg in rc.conf and rc.firewall that I had
previously.

I used both the rc.firewall file from my old system and also modified =
the
new one to have the same cfg as my old one.

When I use the old rc.firewall from my 4.1.1. I can only ping my isp's =
dhcp
assigned gateway and machines on my lan, nothing else works, no dns, no =
www,
no anything.

When I run it with the rc.firewall file from my 4.4 cfg modified to =
reflect
correct interface info , I can't ping anything.

Firewall types used in both cases are open and simple.

I have rc.conf set with a natd.conf file.

All appears to be in order, but obviously something's messed up. =
Something
must have chg'd btwn 4.1.1. and 4.4 that's messing me up.

Can anyone help?

Thanks!



To Unsubscribe: send mail to majordomo@FreeBSD.org
with "unsubscribe freebsd-questions" in the body of the message




Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?000001c1615f$8a401f10$f86a1f42>