Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sun, 24 Mar 2013 14:14:28 +0000
From:      uki <ukaszg@gmail.com>
To:        questions@freebsd.org
Subject:   can not use intel GPU, no /dev/dri/card0
Message-ID:  <CAN_VB4X3tBrYdZLXWdV0NV3s2JH-F=S7CRvMEVV2kr9KUykpPA@mail.gmail.com>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Hi,

I'm getting the folowing error when I try to start X using intel drivers:

[  8669.844] (II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
[  8669.844] (WW) VGA arbiter: cannot open kernel arbiter, no multi-card su=
pport
[  8669.844] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[  8669.844] Failed to change owner or group for file /dev/dri! 2: No
such file or directory
[  8669.844] Failed to change owner or group for file /dev/dri/card0!
2: No such file or directory
[  8669.844] drmOpenDevice: open result is -1, (No such file or directory)
[  8669.844] Failed to change owner or group for file /dev/dri/card0!
2: No such file or directory
[  8669.844] drmOpenDevice: open result is -1, (No such file or directory)
[  8669.844] drmOpenDevice: Open failed

I assume I overlooked something while configuring the system (I dual
boot stable and release, this is on stable, release works fine).
Please help.

my make.conf has:
WITH_NEW_XORG=3D"YES"
WITH_KMS=3D"YES"

my kernconf:
device          agp
device          dpms
options         X86BIOS

device          drm
device          i915drm
device          radeondrm



Cheers,
=C5=81ukasz Gruner



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?CAN_VB4X3tBrYdZLXWdV0NV3s2JH-F=S7CRvMEVV2kr9KUykpPA>