Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Wed, 25 Jul 2007 15:13:36 -0400
From:      Bill Moran <wmoran@potentialtech.com>
To:        "Pat Maddox" <pergesu@gmail.com>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: Having bad performance issues
Message-ID:  <20070725151336.dab4f1fa.wmoran@potentialtech.com>
In-Reply-To: <810a540e0707251052j6a1b2ac2jb61dd8af4efa083d@mail.gmail.com>
References:  <810a540e0707251052j6a1b2ac2jb61dd8af4efa083d@mail.gmail.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
In response to "Pat Maddox" <pergesu@gmail.com>:

> I'm having some bad perf issues on a 6.2 server running PostgreSQL
> 8.2.4. I really don't know too much about this stuff...but it doesn't
> seem to be related to memory or CPU as they're barely being touched.
> Which leaves IO. Here's some vmstat output. My only guess is that the
> numbers under the faults section are pretty high. But I don't really
> know what that means. I'd appreciate any help.
> 
> Here's the formatted vmstat output:  http://pastie.caboo.se/82165

You might get better results asking this on the PostgreSQL performance
mailing lists, unless you can determine that it's definitely a FreeBSD
problem.

If you feel strongly that the problem is FreeBSD-related, I'd suggest
you provide hardware details, such the type of disks and the controller.

If you feel strongly that the problem is with PostgreSQL, I would
post to the performance list at postgresql.org and include your disk
types, RAM sizes and your postgresql.conf

Taking a guess, based on your symptoms, I would expect you don't have
PostgreSQL tuned effectively.  If there's a lot of IO, but memory
isn't being used, then the memory is being wasted.  Start with
shared_buffers, and see if bumping that up helps (start with 1/3
of available RAM).

-- 
Bill Moran
http://www.potentialtech.com



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20070725151336.dab4f1fa.wmoran>